Megjelent: 12 éve

Feketén foglalkoztattak Békéscsabán

Az APEH ellenőrizte a vendéglátóhelyeket Békéscsabán, a Kikelet Hadművelet részeként. Három esetben be nem jelentett foglalkoztatottakkal találkoztak az ellenőrök, ezért mulasztási bírság kiszabása mellett 12-12 nyitvatartási napra bezáratják az érintett üzleteket.

Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának adóellenőrei a Kikelet Hadművelet részeként egy hete, éjszaka a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársaival tartottak közösen ellenőrzéseket békéscsabai vendéglátóhelyeken. A szokásos ellenőrzésektől eltérő időpontban, több helyszínen egyszerre vizsgálják a nyugtaadási kötelezettség teljesítésének gyakorlatát, a forgalmazott áruk eredetét és a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének teljesítését.

Az akció során huszonhárom esetben a nyugtaadási kötelezettség teljesítését ellenőrizték és öt alkalommal tártak fel valamilyen hibát, hiányosságot az adóellenőrök. Hat esetben a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét ellenőrizték és három esetben be nem jelentett foglalkoztatottakkal találkoztak az ellenőrök. További kilenc ellenőrzés a forgalmazott áruk eredetét vizsgálta, ezen ellenőrzések során kirívó hibát nem tapasztaltak az ellenőrök, azonban kisebb hibák, hiányosságok előfordultak.

A mulasztott adózókat az APEH mintegy másfélmillió forint mulasztási bírság kiszabásával fogja szankcionálni. Azokat az üzleteket pedig, ahol be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztattak, mulasztási bírság kiszabása mellett 12-12 nyitvatartási napra le fogja zárni az adóhivatal.

Az országos ellenőrzés első hetében a főváros és Pest megye területén eddig 333 munkáltató 1167 munkavállalójának foglalkoztatását ellenőrizték, a vállalkozások 704 munkavállalót foglalkoztattak feketén illetve a foglalkoztatásra vonatkozó szabályokkal ellentétesen, ezért összesen negyvenmillió forint bírság kiszabása várható.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter