Megjelent: 11 éve

Fél év után távozik a Freddie Mac vezére

Az amerikai állam a Freddie Mac jelzálogbankot 2008 szeptemberében államosította, mentette meg gyakorlatilag a teljes csődtől. Ekkor nevezték ki az élére David Moffettet is, aki március 13-ával megválik igazgatói székétől.

A Freddie Mac, mely az amerikai jelzálogszerződések közel felét jegyzi, további segélyekért kíván fordulni, ahogy a helyi sajtó írja, "Uncle Sam"-hez, azaz állam bácsihoz. A legújabb összeg, amiért folyamodnak, 35 milliárd dollár. A bank közvetlen szabályozó szervét, a Federal Housing Finance Agency-t fogja felhasználni, hogy hozzáférhessen a pénzügyminisztérium által szabályozott pénzalaphoz.

James Lockhart, az említett ügynökség feje kifejtette, együttmőködnek a Freddie-vel, hogy zavartalanul végbemehessen egy újabb hatalomátadás-átvétel, és a pénzügyi szervezet folytathassa rendkívül fontos munkáját az amerikai ingatlanpiac helyreállításában. Arról, hogy ki lehet az esetleges utód, még nem szólnak a híradások.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter