Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Felavatták a Lux-Tex Kft. új üzemét Répcelakon

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter avatta fel kedden a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Lux-Tex Kft. új üzemét a Répcelaki Ipari Parkban. A Lux-Tex a beruházást több mint 40 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatással valósította meg, az új üzemcsarnokban 18 megváltozott munkaképességű embernek adnak munkát, akik jelenleg lámpákat szerelnek össze.

"A következő években a rehabilitációs foglalkoztatás reneszánszát fogja élni Magyarországon" - jelentette ki avatóbeszédében Kiss Péter. Hozzátette: a kormány szerdai ülésén tárgyalja egy új komplex rehabilitációs rendszer kiépítését, amely még ebben az évben az Országgyűlés elé is kerülhet.

Mint mondta, a komplex rehabilitációs rendszer egyik oldalról a foglalkoztatás fejlesztését szolgálja majd - vagyis azoknak nyújt támogatást, akik rehabilitációs munkahelyeket hoznak létre - másik oldalról pedig a rászorulóknak kíván segíteni többféle eszközzel is.

"Képzéssel, szakképzéssel, begyakorló foglalkoztatással, később pedig természetesen akár a nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedés támogatásával szeretnénk segíteni" - mondta, hozzátéve: az új rendszer célja, hogy ne különféle alacsony összegű segélyeket, támogatásokat adjon, hanem olyan munkát, amely valódi megélhetést biztosít az érintettek számára.

A komplex rehabilitációs rendszer kiépítése során 60 milliárd forint összegű beruházást valósítanak majd meg, ami szavai szerint "tízezrek számra" jelenthet új foglalkoztatási esélyt a következő években Magyarországon.

A miniszter tájékoztatása szerint ebben az évben 54 milliárd forinttal támogatják pályázati úton azokat a cégeket amelyek úgynevezett "védett szervezetként" megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak."Ebből az 54 milliárd forintból mintegy 40-50 ezer ember foglalkoztatását lehet megoldani, ezt fenntartjuk és bővíteni fogjuk az európai uniós pénzeszközökkel" - mondta.

Koszta Erzsébet, a Lux-Tex tulajdonos ügyvezetője elmondta: cégük 50 telephelyen 1.500 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat.
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter