Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Felavatták a Lux-Tex Kft. új üzemét Répcelakon

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter avatta fel kedden a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Lux-Tex Kft. új üzemét a Répcelaki Ipari Parkban. A Lux-Tex a beruházást több mint 40 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatással valósította meg, az új üzemcsarnokban 18 megváltozott munkaképességű embernek adnak munkát, akik jelenleg lámpákat szerelnek össze.

"A következő években a rehabilitációs foglalkoztatás reneszánszát fogja élni Magyarországon" - jelentette ki avatóbeszédében Kiss Péter. Hozzátette: a kormány szerdai ülésén tárgyalja egy új komplex rehabilitációs rendszer kiépítését, amely még ebben az évben az Országgyűlés elé is kerülhet.

Mint mondta, a komplex rehabilitációs rendszer egyik oldalról a foglalkoztatás fejlesztését szolgálja majd - vagyis azoknak nyújt támogatást, akik rehabilitációs munkahelyeket hoznak létre - másik oldalról pedig a rászorulóknak kíván segíteni többféle eszközzel is.

"Képzéssel, szakképzéssel, begyakorló foglalkoztatással, később pedig természetesen akár a nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedés támogatásával szeretnénk segíteni" - mondta, hozzátéve: az új rendszer célja, hogy ne különféle alacsony összegű segélyeket, támogatásokat adjon, hanem olyan munkát, amely valódi megélhetést biztosít az érintettek számára.

A komplex rehabilitációs rendszer kiépítése során 60 milliárd forint összegű beruházást valósítanak majd meg, ami szavai szerint "tízezrek számra" jelenthet új foglalkoztatási esélyt a következő években Magyarországon.

A miniszter tájékoztatása szerint ebben az évben 54 milliárd forinttal támogatják pályázati úton azokat a cégeket amelyek úgynevezett "védett szervezetként" megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak."Ebből az 54 milliárd forintból mintegy 40-50 ezer ember foglalkoztatását lehet megoldani, ezt fenntartjuk és bővíteni fogjuk az európai uniós pénzeszközökkel" - mondta.

Koszta Erzsébet, a Lux-Tex tulajdonos ügyvezetője elmondta: cégük 50 telephelyen 1.500 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bővíti dolgozói létszámát a thyssenkrupp Budapesten

Új telephelyre költözik a thyssenkrupp budapesti autóipari fejlesztési központja, ahová az elkövetkezendő egy évben várhatóan száz dolgozót... Teljes cikk

MÁV: rossz munkaszervezés miatt maradtak ki elővárosi vonatok

Rossz munkaszervezés miatt maradt ki négy elővárosi vonat Budapest és Pécel között, nem pedig a mozdonyvezetők hiánya miatt - cáfolta a Közlekedő... Teljes cikk

125 munkahely jön létre Nyíregyházán

Az új, világszínvonalú technológiával felszerelt gyártócsarnok építésével a mintegy 850 munkavállalót foglalkoztató Hübner-H Kft. 125... Teljes cikk