Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Felfüggesztették a gyárrobbantási fenyegetést

Egyhangúlag megszavazta hétfőn a gázpalackok leszerelését az eddig gyártelepük felrobbantásával fenyegetőző New Fabris francia autóalkatrész-gyártó üzemi tanácsa, miután Christian Estrosi ipari miniszter bejelentette: abban az esetben fogadja csütörtökön a dolgozók képviselőit, ha abbahagyják a fenyegetőzést.

- Ha a találkozó kudarccal zárul, fél óra alatt visszarakjuk a gázpalackokat. Az ultimátum továbbra is július 31 - közölte Guy Eyermann, a Chatellerault-ban működő New Fabris alkatrészgyártó cég CGT-hez tartozó szakszervezetének képviselője. A felszámolásra ítélt autóipari beszállító a cég fő megrendelőitől, a PSA Peugeot-tól és a Renault-tól 30 ezer eurós végkielégítést követel az elbocsátott munkásoknak.

A 366 főt foglalkoztató New Fabris dolgozói a két éve folyó csődeljárás végén a bezárásról június 16-án kimondott bírói ítélet után foglalták el gyárukat: a munkaeszközök egy részét az udvaron elégették, az üzemmel szembeni mezőn 366 keresztet állítottak fel, azokra saját nevüket írták fel, a jelképes sírok elé pedig leterítették munkaruháikat, majd múlt héten gázpalackokkal vették körbe a telephelyet.

A termékei 90 százalékát a Renault-nak és a PSA Peugeot-nak értékesítő New Fabris dolgozói azért követelnek 30 ezer eurós végkielégítést a megrendelőktől, mert a két nagy autógyártó a közelmúltban ennyit fizetett ki egy másik volt beszállítója, a Rencast kétszáz elbocsátott alkalmazottjának. Ezúttal azonban mindkét autógyár közölte: nem a megrendelőknek kell kifizetnie a beszállítók alkalmazottainak végkielégítését.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter