Megjelent: 7 éve

Felszámolják az Aranykor magánnyugdíjpénztárát

Az egyik legjobban teljesítő magánnyugdíjpénztár volt, most mégis felszámolják az Aranykort - írja a Népszabadság Online. A Pannónia biztosító hasonló üzletágának bezárását is ezen a héten jelentették be.

Tíz magánnyugdíjpénztárral indult az év, de sorra hullanak. Már csupán öt maradt. Kedden döntött úgy az egyébként kiemelkedően jól teljesítő Aranykor Nyugdíjpénztár magánága, hogy a felszámolják a pénztárat. A mintegy 2800 tag kilencmilliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember elsejével indul.

Aki ragaszkodik a magánnyugdíjhoz, annak nyilatkoznia kell, hogy melyik másik pénztárat választja. Ennek elmulasztása esetén a pénztári tag visszakerül a tisztán állami rendszerbe. A tagok szeptemberben kapnak levelet a végelszámolótól, ettől számítva 30 napjuk lesz a döntésre.

A még működő öt magánkasszából négynél, a Budapestnél, az ING-nél, az MKB-nál és a Szövetségnél úgy nyilatkoztak, hogy továbbra is fent kívánják tartani az üzletágat. Az AXA-nál viszont számítani lehet a felszámolásra, amennyiben nem változnak a jelenlegi szabályozások, amelyek 0,9 százalékban korlátozzák a befizetésekből a kassza működésre fordítható hányadot, és veszteségessé teszik az ágazat működését.

Népszabadság Online
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter