Megjelent: 3 hónapja

Ferenc pápa megnyugtatta Vatikánváros dolgozóit

Az egyházfő közölte, hogy a Vatikánvárosban dolgozó 4800 egyházi és világi személy közül senkisek sem kell elhagynia munkahelyét.

images

Nem terveznek elbocsátásokat a koronavírus-járvány teremtette vészhelyzetben, amely a pápai állam kasszáiban is jelentős hiányt okozott - mondta Ferenc pápa hétfőn, amikor Vatikánváros világi dolgozóit fogadta. Ezzel egy időben fertőzéses tünetekkel kórházba szállították a pápa egyik legközelebbi munkatársát. Konrad Krajewski bíborost tüdőgyulladással kezelik a Vatikántól nem messzi Gemelli-kórházban. Az 56 éves lengyel érsek Ferenc pápa egyik legközelebbi munkatársának számít: a pápai alamizsna hivatalt vezeti, amely a szegényeket segíti.

Ferenc pápa a koronavírus-járvány okozta egészségügyi-gazdasági válságról beszélt a Vatikánváros világi dolgozóinak és családjuknak tartott hagyományos karácsony előtti audiencián. A pápa kijelentette, hogy "senkinek sem kell elhagynia munkahelyét, senkit sem teszünk utcára".

Vatikánvárosban mintegy 4800 egyházi és világi személy dolgozik. Utóbbiak száma meghaladja a háromezret: köztük vannak a vatikáni hivatalok dolgozói, a Szent Péter-bazilika és a Vatikáni Múzeum őrei, a Vatikáni Rádió, a pápai posta, gyógyszertár és számos más hivatal, valamint szolgáltatás munkatársai.

A bérkifizetések egyik fő forrásának a Vatikáni Múzeum bevételei számítanak, amelyektől az idén majdnem teljesen elestek a múzeum március és június közötti, majd novembertől ismét bevezetett bezárása miatt. Olasz gazdasági napilapok 53 millió euróra számolták Vatikán Állam idei bevételkiesését, a jövő évit pedig 135 millió euróra teszik. Ferenc pápa a kúrián dolgozó bíborosokat is fogadta. Évértékelő beszédében azt mondta, hogy az idei karácsony a pandémia, az egészségügyi, gazdasági, társadalmi és egyházban is tapasztalt válság karácsonya, amely válogatás nélkül az egész világot sújtotta. Úgy vélte, a járványhelyzet nem csak erőpróbát képvisel, hanem lehetőséget is ad a "megtérésre, az eredeti értékek visszaszerzésére".

Ferenc pápa a Vatikánban dolgozó bíborosokat és világiakat az audienciateremben fogadta. A találkozó végén a dolgozók első sorban ülő kisgyerekeihez ment, és hónapok óta először még a szájmaszkot sem viselt.

MTI
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter