Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Figyelemfelkeltő kampány indul a fotós szakmáért

Rekordkísérlettel egybekötött figyelemfelkeltő kampányt szerveznek a fotós szakma elismeréséért és nagyobb megbecsüléséért vasárnap a Szabadság téren, ahol várhatóan több mint száz hivatásos és amatőr fotós bizonyítja be, hogy a jó fénykép "nem csak egy kattintás" eredménye.

Nem könnyű elkapni a legjobb pillanatot és színvonalas fotót csinálni egy modellről vagy eseményről, ezért lett a vasárnapi rekordkísérletnek és figyelemfelkeltő akciónak a mottója "nem csak egy kattintás" - tájékoztatta az eseményről Farkas Szabolcs, a programot szervező Businessphotopack kft. (BPP) ügyvezetője az MTI-t.

A Szabadság térre augusztus 19-én délután 17 órától várják a fotósokat és az érdeklődőket, ahol a tér közepén felállított pódiumon pózoló modellt, Kustánczi Liát fogják fotózni a szakembereknek.

"Egy perc áll majd a rendelkezésükre a fotósoknak, hogy a fényképekből és diafilmekből készült ruhába öltöztetett modellről minél több éles, használható képet készítsenek. Az előzetes becslések alapján több mint 100 fotósra számítunk, ami nagyjából 1000 kattintást jelent" - részletezte Farkas Szabolcs.

Miután az egy perc letelik, a helyszínen tartózkodó Guinness-rekord biztos ellenőrzi a megadott idő alatt elkészült éles képek számát, amely a Guinness-rekordok közé kerül. Ezzel a résztvevők két világcsúcsot is felállítanak: egyrészről az egyszerre fotózás mennyiségi rekordját, valamint a tömeges fotózás világcsúcsát is, hiszen ezek közül egyikre sem történt még kísérlet.

"Az eseményt a rekordállítás mellett országos figyelemfelkeltő kampánynak is szánjuk, amellyel a fotós szakma nehézségére szeretnénk ráirányítani a munkáltatók, megrendelők figyelmét. Egy profi fényképésznek nemcsak a fotózás elméletét kell alaposan elsajátítania, hanem számos egyéb készséggel is rendelkeznie kell, hogy profi képet készíthessen. Ez valódi szakma, amely éppolyan tudást, felkészültséget és tehetséget igényel, mint bármelyik másik" - emelte ki a szervező.

Világszerte augusztus 19-én ünneplik a fotózás születését, 1839-ben ezen a napon mutatták be Párizsban a Tudományos és Képzőművészeti Akadémián a dagerrotípia készítésének részleteit.

A programról panorámakép és egy klip is készül, ezeket, valamint a helyszínen készített több száz fotót a BPP honlapján és közösségi oldalán lehet majd megtekinteni.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter