Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Foglalkoztatási programok Tolna megyében

Összesen 3.300-an vesznek részt a Tolna megyében 1,8 milliárd forintos támogatással február elején indult közfoglalkoztatási programokban - mondta hétfőn a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója Szekszárdon.

A Startmunka mintaprogramban jelenleg 645 fő dolgozik, és folyamatosan bővül a foglalkoztatottak köre - tette hozzá László-Varga Zsuzsanna. Mint mondta, Tamási és Dombóvár térségében 47 településen összesen 1.214 munkanélkülit vonnak be a mintaprogramba, akik az év végéig napi nyolcórás munkát végeznek. A programra 844 millió forintos keret áll rendelkezésre.

A főigazgató tájékoztatása szerint a legtöbb ember, 1.750 fő a hagyományos közfoglalkoztatás keretében kap munkát; ők átlagosan öt hónapig napi hat órában dolgozhatnak. A programrészre 481 millió forintos támogatást kapnak az önkormányzatok.

Országos közfoglalkoztatási programok keretében 398 millió forintos támogatásból 316-an végeznek erdőgazdálkodási és vízgazdálkodáshoz kapcsolódó fenntartási munkákat a Gyulaj Zrt.-nél, a Kapos-Koppányvölgyi és a Duna-Sió Menti Vízi Társulánál.

További 108 ember a már korábban elkezdett szociális földprogramokban dolgozhat várhatóan június közepéig, 96 településen száz fő pedig szociális kapcsolattartóként március végéig végez munkát.

Keller Anikó, a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója kérdésre válaszolva közölte: a közfoglalkoztatási programokban részt vevő szakképzetlen dolgozók 71.800 forint közfoglalkoztatási bért kapnak, ami 47.029 forint nettó keresetet jelent. A szakképzettek 92.000 forint garantált közfoglalkoztatási bére nettó 60.260 forint. A foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege 22.800 forint.

A munkaügyi vezető tájékoztatása szerint jelenleg 16 ezer Tolna megyei munkanélküli szerepel a hivatal nyilvántartásában, ami 14 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg; a most elindult foglalkoztatási programok ezt az arányt lényegesen csökkentik.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter