Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Fürjes Balázs lehet az új Közmunkatanács elnöke?

A zoom.hu értesülése szerint a FTC-stadion és a Duna Aréna projektfelelőse lenne az elnöke az újra megalakuló Fővárosi Közmunkatanácsnak - írja a lap.

A Fővárosi Közmunkák Tanácsa Budapest közmunkáinak tervezésére és felügyeletére létrehozott testület volt, amely 1870-től 1948-ig működött. Ők felügyelték a főváros valamennyi építési és építésrendészeti ügyét - írja a zoom.hu oldal.

A lap kormánypárti városházi képviselőktől úgy tudja már a vezetőt is kiszemelték dr. Fürjes Balázs személyében. Fürjes 2016. július 1. óta „az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, ő felelt többek között a Duna Arénáért, a Ludovika Egyetemi Központjáért, az Akvárium közösségi központért.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta „abszolúte logikus lépés lenne, ha Balázs felelne Budapest teljes arculati képéért, építkezéseiért”.

Fürjes a lapnak úgy nyilatkozott kormánybiztos már nem szeretne lenni a következő kormányban, de jövőbeli terveiről még nem akar beszélni. "Türelem, már nem kell sokat aludnunk, és mindannyian megismerjük az új kormányzati struktúrát" - mondta.

zoom.hu
Follow hrportal_hu on Twitter