Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Göncz Kinga sajnálkozott a külügyminisztériumi elbocsátások miatt

Sajnálkozásának adott hangot kedden Göncz Kinga a magyar külügyminisztériumi elbocsátások miatt.

"Sajnálom, hogy a külügyminisztériumban végrehajtott újabb elbocsátási hullámmal ismét tapasztalt, hosszú évek, évtizedek óta a tárca állományában lévő diplomaták kerülnek az utcára. Olyanok, akiknek a tudására, a szakértelmére, a kapcsolatrendszerére ma, amikor Magyarország az EU Tanácsának az élén egyébként is a nemzetközi figyelem középpontjában áll, nagyobb szükség lenne, mint valaha" - nyilatkozott az MTI-nek a szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő, volt külügyminiszter.

"Sajnos nem ez az első megmagyarázhatatlan személyzeti döntése a külügyminisztérium vezetésének" - mondta. Szerinte a költséghatékonyságot "nem a vezető beosztásokban itthon és külföldön egyaránt többszörösen bizonyított diplomaták indoklás nélküli elbocsátása szolgálja". Hangsúlyozta, hogy "takarékoskodni nem a tehetséggel, a szakértelemmel és a köztisztviselői lojalitással kell".

"A sikeres külpolitika ezekre az erényekre támaszkodik, nem befolyásolják pártszempontok vagy revánsvágy" - jelentette ki Göncz Kinga.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter