Megjelent: 14 éve

Gyorsan építhető karrier angliai pizzériákban

Rácz Mihály 22 évesen, 2004-ben döntött az angliai munkavállalás mellett. Nem volt könnyű rávennie magát arra, hogy fejest ugorjon az ismeretlenbe. Egyrészt a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának utolsó éves hallgatója volt akkoriban, diplomázás előtt állt, amit végül a kimenetel miatt nem szerzett meg. Másrészt pályázatíró céget működtetett, így nem voltak megélhetési gondjai. "Gyermekkoromtól bennem van a vállalkozói véna, nagyon sokat üzleteltem. Például az én termékem volt az UV-fényes puskatoll, amiből több ezret eladtam diákoknak. Ettől függetlenül éreztem, igazán nagy karriert Nyugat-Európában lehet építeni. Erre vissza nem térő alkalomnak éreztem a 2004 májusi EU-csatlakozást, amikor Anglia megnyitotta álláspiacát a magyarok előtt", meséli Rácz Mihály az indulás hátteréről.

Gyárban üvegeket vizsgált napi 13 órában

A CCUSA külföldi munkára toborzó cég révén jutott ki 2004 nyarán az Egyesült Királyságba, ahol egy helyi fejvadász cégen keresztül kapott munkát. Nem álmai állását csípte meg... A főiskolás, vállalkozó fiatalember egy dél-wales-i gyárban találta magát, ahol üvegeket kellett vizsgálnia. Napi 13,5 órát dolgozott, mert kellett a pénz. "Óriási visszaesés volt, nagyon alul kezdtem. Ezt a munkát ajánlották, és el kellett fogadnom. Sokszor éjszaka is dolgoztam, a sok munkától már az első napokban begyulladtak az inaim. A lakhelytől a gyárig 40 percet kellett gyalogolni, míg fizetésemből biciklit nem tudtam vásárolni" Munkáját magyar viszonylatban jól megfizették (400 fontot - 150 ezer forintot - keresett hetente), ám nem erre vágyott. "Sem szakmailag, sem nyelvileg nem fejlődtem. A legtöbb kollégám vagy kelet-európai -lengyel, szlovák, litván- vagy más földrészről érkezett bevándorló volt, akiknek többsége vagy alig tudott angolul vagy erős akcentussal beszélte a nyelvet", mondja Mihály, aki erős középfokú nyelvtudással érkezett a szigetországba.

Irányította a nézőket a stadionokban

Az itt töltött másfél hónap mindenesetre arra jól volt, hogy ismerősöket szerezzen, információkat gyűjtsön és pénzt takarítson meg. "Fontos, hogy minél több emberrel beszéljen az ember. Kérdezősködjünk a lehetőségekről, mondjuk el a kollégáknak, mit szeretnénk. Én is így jutottam a következő munkahelyeimhez".
Mihály tömegirányítóként folytatta, ami annyit jelentett, hogy sporteseményeken mutatta meg a nézőknek a helyes utat, figyelmeztette őket, ha tilos területre lépnek. "Az Anglia-Wales rögbimeccsen is kint voltam. 65 ezer néző jött a stadionba, rengeteg volt közöttük a magas, száz kilós izomember. Bevallom, kifejezetten féltem, amikor utasítgatnom kellett őket." Tömegirányítóként másik élménye egy marathoni futóversenyhez kötődik, amikor egy útrészt kellett felügyelnie fél napon keresztül. "Reggel 6 órakor már kint kellett állnom egyenruhában és esőkabátban a világ végén. Hideg volt, zuhogott az eső 9 órán át szenvedtem az út szélén. Megállítottam a forgalmat, irányítottam a nézőket..."
A futástól ettől függetlenül nem lett fóbiája, sőt, idén tavasszal a félmarathont (21 km) is lefutotta.

Mihályra a szerencse ezután kacsintott rá. Egy korábbi gyári kollégájának az ismerőse hívta fel, hogy tudna-e ajánlani neki munkaerőt a Domino's pizzériahálózat egyik éttermébe. "Visszakérdeztem, én nem lennék jó? Egy héttel később ott dolgoztam."
Mihály a pizzériában is a ranglétra alján kezdett - pizzakészítőként. Hihetetlen lelkesedéssel állt neki a pizzafeltétek összeállításának, 1 hét múlva már a telefonos rendelésfelvevőként dolgozott. "Igazi kihívás ez a munka. Rengeteg megaláztatással jár, de sokat fejlődik az ember angoltudása. Főleg Wales-ben fárasztó, ahol más angolt beszélnek az emberek. A megrendelőket nem érdekli, hogy te honnan jöttél, mennyi ideje tanulsz angolul. A pizzát akarják. Minél gyorsabban a lakásra. Ha többszöri elmagyarázás után sem érted, milyen pizzát szeretnének, pontosan melyik utcában laknak, sokan kiabálnak, megaláznak. El kell viselni ezt is."

Vezetői tekintély sok munkával

Kis idő múltán már main shift runner-ként dolgozott, ő nyitotta és zárta a pizzériát. Sőt, néhány hónappal később - 2005 januárjában, fél évvel kimenetele után - megkapta az étterem vezetését. "A kemény munkának köszönhetem a gyors előrelépést. A Domino's-nál remek a hangulat, ha jól teljesítesz, akkor feljebb lépsz a ranglétrán. Nem okozott nehézséget a vezetői poszt, mert előtte és utána is én dolgoztam a legtöbbet. Szerintem csak így lehet vezetői tekintélyt szerezni. Aki nem teljesít, attól pedig előbb-utóbb meg kell válni", meséli és példát is említ: "Egy pizzafutárt megkértem, hogy mossa fel a padlót. Azt válaszolta, nem fogja, mert nem az ő munkája. No, ezzel a hozzáállással nem tudok mit kezdeni, repült is a cégtől."

Mihály karrierjének következő állomása az volt, amikor Hartlepoolban -egy kisváros Middlesbrough és Newcastle közelében - megvásárolta egy Domino's pizzéria franchise-jogait. Sőt, jelenleg már 3 pizzériát üzemeltet saját vállalkozásban és 75 főt foglalkoztat. "Sok magyar dolgozik a pizzériákban. Szívesen alkalmazom őket, mert honfitársaim, van olyan bizalom közöttünk, ami más országból érkezettek iránt nincs vagy lassabban alakul ki.

Nyelvtudás nélkül ne induljunk el

Jelenleg is keres pizzafutárt, konyhai kisegítőt és store managert. "Ha valaki szeretné kipróbálni magát Magyarországról, szívesen látom. Biztosítom a feltételeket, de keményen kell dolgozni." Mint mondja, fiatal pároknál gyakori munkamegosztás, hogy a lány a pizzériában készíti a pizzát, míg a fiú pizzafutárként dolgozik.

Sikereire az angol sajtó is felfigyelt. Interjúkat adott a helyi lapoknak, sőt a legnagyobb angol bulvárlap, The Sun újságírója is megszólaltatta a 25 évnél fiatalabb franchise partnerekről szóló cikkében. Úgy látja, ahhoz, hogy valaki Angliában megtalálja a számítását, nem a végzettség a döntő. "Első helyre a nyelvtudást teszem, abból is a beszédet. Én erős középfokú szinten jöttem ki, az elég volt, és tovább is tudtam lépni. Ha azonban nem beszéled jól a nyelvet, olyan munkát kapsz, ahol nem kell használni és akkor nem is fejlődik. Az angolok pedig gyenge nyelvtudással nem vesznek komolyan, a legrosszabb munkákat kapod. Fontosnak vélem még a szorgalmat, a tanulékonyságot, a hosszú távban gondolkodást."

A kijutáshoz a közvetítő cégek helyett inkább a személyes kapcsolatok aktivizálására helyezné a hangsúlyt. Legalább 1 hónapra elegendő költőpénzzel kell kijönni és az első ajánlatot tanácsos elfogadni. Lehet, hogy nem a legjobb lesz, de lesz fizetés, abból megtakarítás és ezután lehet tervezni a váltást.

"Vannak irigyeim, de csinálják utánam"

Mihály sommásan eddigi teljesítményéről: "Vannak irigyeim, de én mindenkinek azt mondom, csinálják végig azt, amit én, és akkor ők is ide jutnak. Sokat dolgoztam, szenvedtem és küzdöttem azért, hogy itt tartsak. Nem volt könnyű a kényelmes magyarországi élet után itt alulról kezdeni, de ha valami nagyot akarsz elérni, nagyot kell lépni."

A következő 5 évben 13-15 pizzéria megnyitását tervezi, és 2 éven belül szeretné az angol állampolgárságot megszerezni. Távlati céljai között az Egyesült Államok szerepel. Ehhez még van ideje. Elvégre még csak 25 éves.

Karácsony Zoltán
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Online játékban lehet kipróbálni, milyen az újságírók munkája

A Telex által készített ingyenes játékban olyan helyzetekben kell döntést hozni, amikkel a hírportálok újságírói találkoznak munkájuk során. Teljes cikk

Hogyan segíthetnek a videójátékok a munkavégzésben?

Mi lehet a hasonlóság a tó fenekéről egy levegővel felhozott kincs és egy projektmunka leadása között? Nem is gondolnánk, de napjaink... Teljes cikk

200 ezer forintért keresnek luxusvilla tesztelőt

A szerencsés jelentkezőnek egy hétvégét kell eltöltenie a Somerset városában található luxusingatlanban. Teljes cikk