Hároméves mélyponton a foglalkoztatottság Komárom-Esztergomban"/>
Megjelent: 11 éve

Hároméves mélyponton a foglalkoztatottság Komárom-Esztergomban

A tavalyi év végén annyi munkanélküli volt Komárom-Esztergom megyében, mint 2005 decemberében, a megyében közel tízezer álláskeresőt tartottak nyilván, ez a gazdaságilag aktív népesség hat és fél százaléka - közölte az MTI-vel hétfőn a regionális munkaügyi központ.

A hivatal tájékoztatása szerint a kedvezőtlen változás az év utolsó két hónapjában következett be, novemberben és decemberben közel 1700 új munkanélkülit regisztráltak.

A Közép-Dunántúli Rgióban egy év alatt 23 százalékkal, míg országosan lényegesen kisebb mértékben 7,3 százalékkal bővült a nyilvántartott álláskeresők állománya. A megye kirendeltségei közül Tatabánya körzetében következett be legnagyobb mértékű, 33 százalékos növekedés.

A munkanélküliségi ráta tekintetében a régió az országos rangsor negyedik helyén áll, azaz csak Budapesten, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt alacsonyabb a munkanélküliség, mint Komárom-Esztergom megyében.

A megyében a bejelentett létszámleépítésekben érintettek közel egyharmada külföldi, döntő többségében szlovákiai munkavállaló.

Decemberben Komárom-Esztergom megyében 3096 embert érintettek a nyilvánosságra került létszámcsökkentési szándékok a következő cégeknél: Bowden Kft., (60 fő), Borg-Warner (172 fő), Foxconn (1000 fő), Magyar Suzuki (1200 fő), Perlos (500 fő és 110 kölcsönzött dolgozó), Tondach (54 fő).
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk