Háromkulcsos adó, áfacsökkentés és -emelés jöhet "/>
Megjelent: 13 éve

Háromkulcsos adó, áfacsökkentés és -emelés jöhet

2010-től háromsávos adótáblát javasol a személyi jövedelemadózásban a miniszterelnök mellett működő munkacsoport - írta értesülésre hivatkozva a hétfői Magyar Hírlap.

A tervek szerint a legalsó kulcs 16 százalék lenne, és 2,4 millió forint éves jövedelemig alkalmaznák. A következő sáv érintettjei 32 százalékos kulccsal adóznának, míg e felett 44 százalékos lenne az elvonás mértéke. A 16 százalékos adójóváírás 1,2 millió forint éves jövedelemig lenne érvényesíthető teljes mértékben.

A lap információi szerint egyáltalán "nem téma" az egykulcsos adó bevezetése, dacára, hogy a térségben már csak Magyarországon és Szlovéniában nincsen napirenden az egykulcsos személyi jövedelemadó, legutóbb például Csehország és Bulgária döntött a bevezetése mellett.

A lap informátora nem hallott arról, mikor tárgyalja a kormány a Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal (GVK) az adó- és járulékrendszer átalakításáról szóló, tavaly decemberben véglegesített állásfoglalását. Azt viszont megtudták, hogy 2009. november 1-jétől az élelmiszerek áfája ismét 15 százalék lenne. A kieső bevételeket 2010. szeptember 1-jétől 24 százalékos normál áfakulcs kompenzálná. 2009-ben és 2010-ben a rászorulók hetvenöt-hetvenötezer forint értékű üdülési csekket kapnának.

A Napi Gazdaság közlése szerint az SZDSZ háromkulcsos jövedelemadót, 20 százalékos társasági adót és áfát, a jelenlegihez képest 2-3 százalékponttal csökkentett tb-járulékot szeretne 2009-től. Mint a lap írja, a koalícióban jelenleg az a legfőbb vitakérdés, hogy a 2009-es tervekre 300 vagy 600 milliárd forint szabadítható-e fel.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk