Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Hatalmas szakszervezeti szövetség alakult

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) teljes jogutódlással beolvad a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe (MaSZSZ), erről mindkét szervezet hétfői kongresszusán döntöttek a küldöttek.

Székely Tamás, az Autonómok elnöke bejelentette: az egyesülési folyamat a MaSZSZ február 27-i kongresszusán zárul le, ekkor megszűnik az ASZSZ és az MSZOSZ is. Székely Tamás kitért arra is, hogy a kongresszuson tisztújítás is lesz, ekkor fog eldőlni ki vezeti a MaSZSZ-t.

Az egyesüléstől azt várják az ASZSZ elnöke szerint, hogy egy szervezetként akcióképesebben, a munkavállalók érdekeit jobban képviselve tudnak fellépni.

A MaSZSZ-t még 2013 decemberében alapította meg három konföderáció, az MSZOSZ, az ASZSZ és a közszférás szakszervezeteket tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). Akkor egyéves átmeneti időszak után azt tervezték, hogy a három szervezet teljes jogutódlással egyesül.

A SZEF szombati közgyűlésén azonban úgy határozott, nem olvad be teljes jogutódlással a MaSZSZ-ba. Székely Tamás elmondta: sajnálják, hogy a SZEF másképp döntött, de emiatt nem állnak le, hanem továbblépnek a kitűzött cél elérése érdekében.

A nagyságrendileg 200 ezer embert képviselő MaSZSZ, az ország legnagyobb, legtöbb kollektív szerződéssel, a legtöbb munkavállalót képviselő szakszervezeti konföderáció lesz Magyarországon - emelte ki Székely Tamás.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter