Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

Határokon átnyúló munkaügyi együttműködés

Magyar és szlovák munkaügyi szervezetek fűzték szorosabbá kapcsolataikat egy határon átnyúló, pályázaton elnyert projektnek köszönhetően, amelynek záró konferenciáját kedden tartották Miskolcon.

images

images

A két ország foglalkoztatási együttműködésének kialakulását segítette elő a program, amely elsősorban a közös határ menti térségekben élők, és munkát keresők javát szolgálta - mondta Tóth Edit, Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szóvivője.

Kiépült egy információs bázis, mely megfelelő adatokat szolgáltat a két ország adott területének - Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Kassa megye - munkaerőpiacáról, munkaerőkínálati-keresleti oldaláról, munkaerőpiaci kezdeményezésekről, programokról, rendezvényekről.

A határ mindkét oldalán hat-hat információs pont is létesült, számítógéppel, nyomtatott tájékoztatókkal, és a projekt során kiképzett tanácsadóval, míg az Észak-magyarországi Regionális Képző Központ egy mobil, internetes hozzáférést biztosító, különböző humán szolgáltatásokat, álláskeresést, önéletrajzírást, képzési lehetőségeket, pályaorientációt segítő, tanácsadást nyújtó mozgó busza segítette a határmentén élők munkába helyezését.

A projekt időtartamában 80 településen több mint 1300-an vették igénybe a munkaügyi szolgáltatásokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamra irányításával és a Kassai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével kialakítottak egy céginformációs adatbázist, amely a határ-menti munkáltatók számára hasznos adatokat tartalmaz vállalkozási profilokról, fejlesztési elképzelésekről, beruházásokról, beszállítói igényekről.

Az adatbázis alkalmas lehet a két ország közötti gazdasági együttműködés segítésére is - jegyezte meg Tóth Edit.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Közeleg a határidő - A vállalati számláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya

Nem a lakossági, hanem elsősorban a vállalati bankszámláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya, a kötelező adategyeztetés elmaradása... Teljes cikk

Belső vizsgálat indul a monori vonat ügyében

Belső vizsgálatot indít és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt feljelentést tesz a MÁV-Start a pénteken kimaradt és több utassal... Teljes cikk

Megsérthette az előzés szabályait a szállodahajó kapitánya

A gyanú szerint nem tartotta be az előzés szabályait a Viking Sigyn kapitánya. A gyanúsítás tartalmazza azt is, hogy a kapitány nem jelezte előzési... Teljes cikk