Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

Határokon átnyúló munkaügyi együttműködés

Magyar és szlovák munkaügyi szervezetek fűzték szorosabbá kapcsolataikat egy határon átnyúló, pályázaton elnyert projektnek köszönhetően, amelynek záró konferenciáját kedden tartották Miskolcon.

images

A két ország foglalkoztatási együttműködésének kialakulását segítette elő a program, amely elsősorban a közös határ menti térségekben élők, és munkát keresők javát szolgálta - mondta Tóth Edit, Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szóvivője.

Kiépült egy információs bázis, mely megfelelő adatokat szolgáltat a két ország adott területének - Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Kassa megye - munkaerőpiacáról, munkaerőkínálati-keresleti oldaláról, munkaerőpiaci kezdeményezésekről, programokról, rendezvényekről.

A határ mindkét oldalán hat-hat információs pont is létesült, számítógéppel, nyomtatott tájékoztatókkal, és a projekt során kiképzett tanácsadóval, míg az Észak-magyarországi Regionális Képző Központ egy mobil, internetes hozzáférést biztosító, különböző humán szolgáltatásokat, álláskeresést, önéletrajzírást, képzési lehetőségeket, pályaorientációt segítő, tanácsadást nyújtó mozgó busza segítette a határmentén élők munkába helyezését.

A projekt időtartamában 80 településen több mint 1300-an vették igénybe a munkaügyi szolgáltatásokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamra irányításával és a Kassai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével kialakítottak egy céginformációs adatbázist, amely a határ-menti munkáltatók számára hasznos adatokat tartalmaz vállalkozási profilokról, fejlesztési elképzelésekről, beruházásokról, beszállítói igényekről.

Az adatbázis alkalmas lehet a két ország közötti gazdasági együttműködés segítésére is - jegyezte meg Tóth Edit.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az MSZP azonnali minimálbér-emelést követel

Az ellenzéki párt szerint a kormány gazdaság és társadalompolitikájának következményeként, a magyar dolgozóknak jut a legkevesebb bér a visegrádi... Teljes cikk

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen, aki egy üres üveg rugdosása miatti szóváltás után leütött egy... Teljes cikk

Szemléletváltásra van szüksége a dolgozóknak

A szakszervezetek feladata lenne a munkavállalók digitalizációjára való felkészítése - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Buzásné Putz Erzsébet, a... Teljes cikk