Megjelent: 15 éve

Hiánypótló képzések a Miskolci Egyetemen

Újabb, hiánypótló szaktudást biztosító kompetencia-alapú kurzus zárult le a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában: a DAM 2004 Acél- és Hengermű Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel együttműködve meghirdetett újabb két kurzus résztvevői július 8-án vizsgáztak.

Számos hiánypótló szakmában hirdetett és hirdet kompetencia-alapú kurzusokat a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja. A sokszínű lehetőségekkel részben munkanélküliek élhetnek az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ támogatásával; részben pedig gyárak és üzemek szakemberei sajátíthatják el egyebek mellett új technológiák, berendezések alkalmazását az adott vállalattal való együttműködés révén.

A DAM 2004 Kft.-vel mintegy két éve meglévő együttműködés nyomán mindkét formában zajlottak már kurzusok, melyek a gyakorlat és az elmélet tekintetében egyaránt felkészült, biztos szakmai tudással rendelkező munkaerőt biztosítottak a gyár számára - tájékoztatott az egyetem. Az együttműködés sikere a rugalmasan formálható tananyagra, és az ipari igényeknek megfelelő képzésekre is visszavezethető, miként az oktatás magas színvonalával is magyarázható, hiszen az egyetem karain dolgozó szakemberek is részt vesznek az oktatásban.

Az elméleti háttérrel párhuzamosan az adott cég, üzem, gyár biztosít (leendő) dolgozói számára gyakorlati lehetőséget a (majdani) munkahelyen. A cégek számára több tekintetben is kifizetődő megoldásról van szó, hiszen a képzés idején szerzett "terepismeret" is hozzájárul ahhoz, hogy azonnal alkalmazható, biztos szaktudással rendelkező munkaerőt nyerjenek. A most lezáruló, hiányszakmának tekinthető acélgyártó olvasztár és acélgyártó szálöntő képzések - előbbit 15-en, utóbbit pedig 14-en végezték el - a július 8-án, kedden tartott vizsgákkal fejeződtek be.

A Felnőttképzési Regionális Központ képzéseinek sikerét mutatja az eredményes DAM-együttműködés mellett az a tény is, hogy az ISD Dunaferr, az ország egyik legnagyobb termelő vállalategyüttese is érdeklődik kurzusai iránt: várhatóan átveszik az ugyancsak a DAM-számára hirdetett és nemrégiben záródott, kohászati termelésirányító és művezető képzés kurzust, illetve az eddigi egyeztetések szerint szeptemberben elindítják a Dunaújvárosba kihelyezett, hidraulika, pneumatika másoddiplomás szakirányú képzéseket a magyar acélipar meghatározó vállalkozásának szakemberei számára.

Az ipari igényekre reagálva és a pályázati források jobb kiaknázási lehetősége okán egyébként több szakterületet is érintő kurzusainak folyamatos indítása mellett hat műszaki és két nyelvi kurzus akkreditálására is készül az egyetem Felnőttképzési Regionális Központja - a Felnőttképzési Akkreditációs Testület augusztusban dönt ezekről.

Edupress.hu
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek