Megjelent: 7 éve

Hiányszakmák Ausztriában: vezet a pincér

Ausztriában a vendéglátóipar küzd a legnagyobb munkaerőhiánnyal. Tavaly az állami munkaügyi hivatal (AMS) statisztikája szerint 28 ezer pincér és 18 ezer éttermi szakács pozíciót hirdettek meg. Ezen kívül nagy a hiány takarítóból, bolti eladóból, árufeltöltőből, raktári dolgozóból - írja a Die Presse napilap online kiadása.

Tavaly össszesen 408 ezer üres álláshelyet jelentettek be a munkaadók: ezek közül 72 százalékot azonnal (egy hónapon belül), 23 százalékot három, 4 százalékot hat hónapon belül töltöttek be. 1 százalék (4 ezer állás) esetén nem volt elég 6 hónap a megfelelő munkaerő megtalálására.

Alacsony bérek, kifizetetlen túlóra a turizmusban

A vida szakszervezet a turisztikai szektorban alacsony fizetések, kifizetetlen túlóra és a munkajog megsértése miatt háborog. A munkaadók visszautasítják a vádakat. A vida szerint a turizmusban a nettó átlagbér 1100 euró (330 ezer forint), míg más területeken 1420 euró (420 ezer forint). A szakszervezet számításai szerint egy bécsi főpincér 11 éves munkaviszonnyal nettó 1500 eurót keres.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter