68 cikk a(z) vendéglátóipar címkével - 1. oldal
Gyakornokból lett szállodaigazgató - Hegedüs Hajnalka, a Hilton Budapest első női igazgatója
4 hónapja „Amikor először vezető lettem, akkor nagyon sokat jelentett, hogy valaki azt mondta: „Hajni, most ne bizonyítani akarj, azért vagy ott, mert már bizonyítottál.” Nekem is el kellett hinnem magamról, hogy én ezt tudom.” A vendéglátásban sok mindent meg lehet tanulni, de a személyiség, az attitűd, a csapatjáték és a szakma iránti alázat a kulcs. Egy igazi vendéglátós nem csak 9-5-ig az. A lányoknak, nőknek – beleértve a saját 13 éves lányát - fontos a példa, hogy el lehet érni ebbe a pozícióba akkor is, ha erre az indulásnál nem sokan fogadtak volna. Személyes karrierjéről, a vezető számára fontos „tükör emberről”, a szállodaipar helyzetéről és kilátásairól is kérdeztük Hegedüs Hajnalkát. Teljes cikk...
Brüsszelben tüntettek a biztonsági, higiéniai és vendéglátóipar dolgozói
9 hónapja Több száz európai biztonsági, higiéniai és vendéglátóipari dolgozó gyűlt össze kedden délben Brüsszelben, az európai uniós intézményeknek otthont adó negyed központjában, hogy az uniós közbeszerzési versenyszabályok reformját követelje. Teljes cikk...
A Balaton környékén ellenőriz a NAV
6 éve A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július második felében országos ellenőrzési akciót indít a Balaton környéki településeken - írják közleményükben. Teljes cikk...
Akár 400 ezer forintot is lehet keresni nyáron a Balatonnál
6 éve Egy vendéglői konyha diákmunkásként alkalmazott kisegítője vagy egy "placcos" felszolgáló bruttó 400 ezer forintot kereshet havonta, egy szobalány vagy strandbüfés pedig ezerforintos órabérért dolgozhat az idén a Balatonnál - írja csütörtökön megjelent cikkében a Magyar Nemzet. Teljes cikk...
Mikor jár a vasárnapi pótlék és mikor nem?
6 éve Vasárnapra rendes munkaidőre azokat a dolgozókat rendelhetik be, akik „a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál vagy munkakörben” dolgoznak. A turizmusban, vendéglátásban dolgozók egyértelműen ide tartoznak. Az Adózóna összefoglalta mit tehetnek a munkáltatók a munkaidő beosztással. Teljes cikk...
Lassíthatja a magyar turisztikai ágazat további bővülését a szakképzett munkaerő hiánya
6 éve A turizmus évről évre növekszik, de a növekedést veszélyezteti a szakképzett munkaerő hiánya, a szektorban ugyanis több ezer üres pozíció áll betöltetlenül. A szállodák nemcsak szakképzettséget nem igénylő munkavállalókat várnak, hanem a turizmus-vendéglátás területén magasan képzett, gyakorlattal rendelkező munkaerőre is óriási igény mutatkozik - derül ki a lapunknak küldött sajtóközleményből. Teljes cikk...
1 millió forintos fizetést ígérnek a német büfések
6 éve Németországba Kelet-Európából csábítják a munkaerőt, és ma már sok helyen kifejezetten párokat keresnek, hogy ne legyen akadály a család kettészakadása. A Pénzcentrum talált egy álláshirdetést, ahol 1 millió forintos bért ígérnek. Teljes cikk...
Fehéredő fővárosi éttermek?
6 éve Bár a fővárosban működő éttermi, mozgó vendéglátással foglakozó vállalkozások száma továbbra is csökken, az alkalmazotti létszám jelentős növekedése azt mutatja, hogy a szektorban visszaszorulóban van a feketén foglalkoztatás - derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató statisztikáiból. Teljes cikk...
Egyre növekvő bérek mellett is jelentős munkaerőhiány van a szállodákban
7 éve Mintegy 10 ezer betöltetlen álláshely van a szállodaiparban. Ennek legfőbb oka, hogy bár az elmúlt két évben emelkedtek a bérek, de még mindig keveset lehet keresi a szállodaiparban - írja a 24.hu. Teljes cikk...
Jelentősen nőtt a nettó átlagbér Romániában
7 éve Szeptemberben 13,1 százalékkal volt nagyobb a nettó átlagbér Romániában a tavalyi kilencedik hónaphoz mérten. A nettó átlagbér elérte a 2688 lejt (184 445 forint), a bruttó átlagbér a 4482 lejt (309 200 forint) - írja az MTI. Teljes cikk...
300 ezer ember hiányzik a munkaerőpiacról
7 éve A hivatalos adatok szerint 80 ezer, a Portfolio becslése szerint akár 300 ezer is lehet a munkaerőpiacról hiányzó emberek száma. A munkaerőhiány mostanra minden szektorban jelen van, és egyre nagyobb problémát jelent - írja a lap. Teljes cikk...
Ennyit lehet keresni a vendéglátásban
7 éve Nőtt a vendéglősök forgalma, csökkent az áfa, mégis az átlagosnál alacsonyabb mértékben emelkedett a vendéglátásban dolgozók fizetése - írja a blokkk.com. Teljes cikk...
Szlovénia megnyitotta munkaerőpiacát a horvát munkavállalók előtt
7 éve 2018-tól Hollandia és Nagy Britannia beengedi munkaerőpiacára a horvát állampolgárokat, egyedül Ausztria döntött arról márciusban, hogy még két évig érvényben tartja számukra a munkavállalás korlátozását. Július 1-jétől Szlovéniában is vállalhatnak munkát a horvátok - írja az MTI. Teljes cikk...
A 10 legnépszerűbb szakma
7 éve Idén a legtöbb nyolcadikos felvételiző szakácsnak jelentkezett a szakközépiskolákba - írja az eduline.hu. Teljes cikk...
Szinte lehetetlen helyi munkaerőt találni a Tisza-tónál
7 éve Bajban vannak a Tisza-tó környéki vendéglátósok, büfések és az élmény park vezetői is. Nem találnak idénymunkásokat, pedig szükségük lenne szakácsokra, felszolgálókra, vízi mentőkre - számol be róla a HírTV. Teljes cikk...
Még mindig munkaerőhiány van a vendéglátásban
7 éve A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetség elnöke szerint nem elegendő a bérek rendezése a vendéglátóiparban, az nem állítja meg az elvándorlást - számol be róla a HírTV Reggeli Járat című műsora. Teljes cikk...
Ezek a leggyilkosabb szakmák
7 éve A francia munkaügyi minisztérium hivatalos kutatóintézete felmérést végzett arról melyek azok a szakmák, amik a leggyorsabban "csinálják ki" a dolgozókat. Az első helyen a szakácsmesterség végzett - írja a HVG a Le Figaro-ra hivatkozva. Teljes cikk...
Újra nőtt a feketefoglalkoztatás mértéke
7 éve A munkaügyi hatóság ellenőrzéseiben érintett munkavállalók 17,11 százalékát alkalmazták feketén 2017-ben, míg 2016-ban ez az arány csak 12,73 százalék volt. Az építőiparban ellenőrzött dolgozók 47 százalékát foglalkoztatták feketén tavaly - írja az MTI. Teljes cikk...
Túlszámlázókat fogtak el Budapesten
7 éve A nyomozók elfogták egy budapesti, belvárosi szórakozóhelynek az üzletvezetőjét és személyzetét, mert ismételten túlszámlázást követtek el - írja az MTI. Teljes cikk...
Komoly gondot okozhat, ha a Brexit után korlátozzák az uniós munkavállalók beáramlását
7 éve Kedvezőtlenül hatna a foglalkoztatásra és a brit gazdaság teljesítményére, ha a brit EU-tagság megszűnése után a kormány korlátok közé szorítaná az Európai Unióból érkező munkavállalók beáramlását - írja az MTI. Teljes cikk...
160 ezer forintot lehet keresni egy belvárosi kávézóban
7 éve Egy közösségi oldalon szúrta ki a Pénzcentrum azt a hirdetést, melyben az egyik kávézólánc munkatársat keres. Eszerint 160 ezer forintot kaphatnak a leendő pultosok, felszolgálok. Végzettség nem szükséges, angol nyelvtudás kötelező - írja a lap. Teljes cikk...
Vegyes a fogadtatása a nyugdíjas szövetkezeteknek
7 éve Egyre nagyobb igény lenne a nyugdíjas munkavállalókra a munkaerőhiány miatt. Főleg a kereskedelemben, a vendéglátóiparban és a fizikai munkák elvégzésénél érezhető a hiány, de egyelőre a munkáltatók csak néhány nyugdíjast alkalmaznak - írja a hirado.hu oldal. Teljes cikk...
Egyre több munkahelyen alkalmaznak robotokat
7 éve Bár a hazai kis- és középvállalatok még csak most ismerkednek a digitalizációval, a robotokkal, Európában és világszerte már számos munkakörben alkalmaznak robotokat - írja az Index. Teljes cikk...
Új ügyvezető igazgató a Gundel Étterem élén
7 éve Peter Knoll személyében 2018. február 1-től új szakember veszi át a Gundel Étterem ügyvezető igazgatói pozícióját. A turizmus-vendéglátás területén több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező igazgató nem először lát el vezetői feladatokat Magyarországon - írják sajtóközleményükben. Teljes cikk...
Áfacsökkentés segítené a vendéglátósok béremelését?
7 éve A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerint az éttermi szolgáltatások idei áfacsökkentése segíthetné elő a az ágazatban dolgozók bérfejlesztését - írja az MTI. Teljes cikk...
Erre számíthatsz turizmus-vendéglátás szakon
7 éve A turizmus-vendéglátás szakon végzett hallgatók akár 200 ezer forintot is kereshetnek a diploma megszerzése után - írja az eduline. Teljes cikk...
Továbbra sincs elég pincér
7 éve Bár 2017-ben áfacsökkentés volt a vendéglátásban, mégis sok helyen gondot jelentett az egyre magasabb bérek kifizetése. A legtöbb helyen még mindig kevés a pincér - írja a blokkk.com oldal. Teljes cikk...
A külföldi EU-munkavállalók jogbiztonságát meg kell teremteni a Brexit után
7 éve A brit üzleti szektor vezető érdekképviseleti szervezetei szerint a Brexit-tárgyalások első szakaszát várhatóan lezáró előzetes megállapodás elérése után most a külföldi EU-tagországokból érkezett munkavállalók jogbiztonságának végleges garantálására kell helyezni a hangsúlyt - írja az MTI. Teljes cikk...
Kevés a pincér és nem beszél mindegyik magyarul a Kazinczy utcában
7 éve Előfordult már veled, hogy nem tudtál magyarul rendelni Budapesten, pedig teljesen józan voltál? Ősszel éjszaka jártunk így a barátaimmal a hetedik kerületi bulinegyedben, a Kazinczy utcai Restaurante Fuego grillcsirkésnél. A pincér odajött, és amikor rendelni kezdtünk, szólt, hogy csak angolul fog menni. Nem gond, megtörtént, olyan egyszerű az étlap és itallap, a pincéren úgy láttuk, hogy mindent ért, hiszen felvette a rendelést. Aztán amikor elment mellettünk párszor, látszott rajta a bizonytalanság, eltelt 10 perc és nem történt semmi - írja Working Dead a HRBlog-on. Teljes cikk...
Gyakrabban, akár éjszaka is ellenőriz az adóhatóság
8 éve Az átlagosnál többször ellenőriznek az adóhatóság munkatársai július 10. és 30. között Budapesten és környékén; többek között a szórakozó-, a vendéglátó- és a szálláshelyeket, valamint a taxisokat fogják gyakrabban ellenőrizni, akár az esti és az éjszakai órákban is - írja az MTI. Teljes cikk...
A képzett, lojális kollégák megtalálása a legnehezebb
9 éve A vendéglátóiparban és az idegenforgalomban is akut kérdés a munkaerőhiány. A fiatalok gyakran inkább külföldön próbálnak szerencsét, így nem könnyű képzett és lojális munkaerőt találni. Az egyik megoldás erre a belső képzés lehet, derül ki a hvg.hu interjújából. Teljes cikk...
Szépségiparban és a vendéglátás területén képződnének a legtöbben
9 éve A szépségipari és vendéglátóipari képzések vezetik a legkeresettebb OKJ-s képzések rangsorát 2015-ben, vagyis a kézápoló és műkörömépítő, a kozmetikus, a cukrász, a szakács és a fodrász tanfolyamok iránt a legnagyobb az érdeklődés az interneten keresztül – derül ki a keresőhirdetésekre szakosodott Google Partner ügynökség, az Online Service Selector Kft. keresési szokásokat vizsgáló elemzéséből. Teljes cikk...
A NAV szégyenlistáján a feketén foglalkoztató cégek
9 éve 4900 cég szerepel a NAV legfrissebb listáján, amelyen azok a foglalkoztatók szerepelnek, akik nem jelentik be alkalmazottaikat, írja a Napi.hu. Teljes cikk...
Nem tudják kitermelni a hazahívó béreket a balatoni vállalkozók
9 éve Pánik előzi meg a szezont a Balatonnál. A vendéglátósok szerint lehetetlen kitermelni azokat a béreket, amelyekért hazajönnének a külföldön dolgozó munkavállalók, írja a Népszabadság. Teljes cikk...
Robotpincérek a világ legnagyobb óceánjáróján
9 éve Több minden miatt különleges a világ legnagyobb óceánjárója, így például "bionikus bártól", ahol robot pincérek szolgálják fel az italokat - adja hírül a Népszabadság. Teljes cikk...
A munkaadók 14 százaléka tervez létszámbővítést
10 éve A munkaadók 14 százaléka tervez létszámbővítést a következő három hónapban a Manpower előrejelzése szerint, főként a vendéglátásban, a gyártás és a kereskedelem területén. Teljes cikk...
Orvosolnák a vendéglátós hiányt
10 éve Akciótervet dolgozott ki a vendéglátós szakemberek itthon tartására a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdek-képviseleti Szövetsége (Kisosz) - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság. A taktika, hogy télen Ausztriában, nyáron itthon szerveznek munkát a jelentkezőknek. Teljes cikk...
Megadóztatják a borravalót Romániában
10 éve Romániában megadóztatják a borravalót - döntötte el szerdán a bukaresti kormány, amely sürgősségi rendeletet fogadott el erről. Teljes cikk...
Ha nagy a feszültség, jöhet a fagyi - élet egy Michelin-csillagos étteremben
11 éve Mint a robotok, úgy vannak betanítva a dolgozóik, viszont szeretik a munkájukat és naponta ehetnek fagylaltot. Pintér Katalin, a Michelin-csillagos Onyx étterem és a Gerbeaud ügyvezetője több magyar vendéget szeretne látni asztalaiknál. Teljes cikk...
A Tjobs önéletrajz mintája szakácsoknak
11 éve A fiktív önéletrajz szereplője vendéglátóipari végzettséggel szeretne elhelyezkedni. Ezzel az önéletrajztípussal sikeresen pályázhat szakács állásokra. Teljes cikk...
Karácsony előtti razzia: kiket ellenőriz a NAV?
11 éve A karácsonyi ünnephez kapcsolódóan decemberben komplex ellenőrzésekre számíthatnak a kereskedők és a vendéglátósok az észak-magyarországi régió megyéiben. Az adóellenőrök mellett pénzügyőrök és más hatóságok munkatársai is razziázhatnak - tájékoztatott a Nemzeti és Adó és Vámhivatal (NAV) regionális adó főigazgatósága. Teljes cikk...
Hiányszakmák Ausztriában: vezet a pincér
12 éve Ausztriában a vendéglátóipar küzd a legnagyobb munkaerőhiánnyal. Tavaly az állami munkaügyi hivatal (AMS) statisztikája szerint 28 ezer pincér és 18 ezer éttermi szakács pozíciót hirdettek meg. Ezen kívül nagy a hiány takarítóból, bolti eladóból, árufeltöltőből, raktári dolgozóból - írja a Die Presse napilap online kiadása. Teljes cikk...
Jön a téli síszezon: már toborozzák a munkaerőt Ausztriában
13 éve Küszöbön a síszezon, Ausztriában a szállodák, hegyi panziók üzemeltetői pedig már most gőzerővel keresik az új munkatársakat. Közel hétezer üres álláshelyre keresnek pályázókat. Milyen szakemberek a legkapósabbak és mennyi pénzt kínálnak a munkaadók? Teljes cikk...
Enyhítenék a dohányzást korlátozó törvényt a balatoni kisvállalkozók
13 éve A nemdohányzók védelmére hozott törvény enyhítését kezdeményezik a dél-balatoni kiskereskedők és vendéglátósok. A balatoni cégek munkaerőhiányra, SZÉP-kártyára is panaszkodnak és azt is szeretnék elérni, hogy állami ösztönzővel csökkentsék a kis üzletek szezonális alkalmazottainak járulékát. Teljes cikk...
Túlélésre játszik a vendéglátóipar
13 éve A téli időszakban rendkívül alacsony forgalmat tapasztaltak a vendéglátó-ipari egységek, fellendülésre pedig nem számítanak a vállalkozások, a cél most a túlélés − mondta a Napi Gazdaságnak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Teljes cikk...
Sérülő szabadságjogok, ellehetetlenített vendéglátóipar
13 éve Elbocsátáshullámhoz vezethet az egyébként is nehéz helyzetben lévő vendéglátóiparban a dohánytermékek árusításának állami monopóliummá tétele - állítja Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tiszteletbeli elnöke. Teljes cikk...
Cafeteria: homály a fizetés körül
14 éve Kölcsönadhatjuk-e a pihenőkártyánkat, vagy kifizethetjük-e vele a barátunk számláját is? A szállodák sem feltétlenül tudják a jó választ. Teljes cikk...
Állások ezreit kínálja az alpesi vendéglátóipar
14 éve Hamarosan startol a síszezon, a szállodák, hegyi panziók üzemeltetői pedig már most gőzerővel keresik az új munkatársakat. Csak Ausztriában közel 10 ezer állást hirdettek meg a síparadicsomokba. Milyen szakemberek a legkapósabbak és mennyi pénzt kínálnak a munkaadók? Teljes cikk...
Közel negyvenezer magyar dolgozik Ausztriában
14 éve 42 százalékkal több magyar dolgozott legálisan Ausztriában az idei év első nyolc hónapjában, mint 2010 augusztusában - tudatja a Napi Gazdaság. Teljes cikk...
Széchenyi Pihenőkártyával javítanának a vendéglátás helyzetén
14 éve Jövő év elejétől felhasználhatóvá tennék a vendéglátó helyek forgalmának a növelésére is a Széchenyi Pihenőkártyát - a béren kívüli juttatás keretében - - egyebek mellett ezt is tartalmazza az a kormányhatározat-javaslat, amely a kormány honlapján jelent meg. Teljes cikk...
Nőtt a vendéglátóiparban dolgozók száma
14 éve Tavaly Magyarországon 2009-hez képest csaknem 2.000-rel nőtt az éttermi, rendezvényi étkeztetést, italszolgáltatást végző vállalkozások száma, és elérte a 23.417-et, emellett emelkedett a közüzemi étkezők és az ágazatban foglalkoztatottak száma is. Teljes cikk...
Százötvenezer spanyol kerül utcára a dohányzási tilalom miatt
14 éve Januártól nem csak a munkahelyeken, hanem a vendéglátóhelyek zárt részein, és egyes szabadtéri helyszíneken is tilos lesz a dohányzás Spanyolországban. Az érdekvédők becslései szerint a szabályok szigorítása 145 ezer munkahely elvesztésével jár majd. Teljes cikk...
Egységes étkezési utalvány - négyszáz étterem tiltakozik
15 éve A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) szerint a kormány által benyújtott törvényjavaslat azonos módon kezeli a hideg- és melegétkezési utalványt, amely az egységes utalvány bevezetését jelenti. Háber Tamás elnök szerint az egységes utalvány komoly károkat okozhat a kkv szektorban. Teljes cikk...
Mit tehetnek a vendéglátósok a csendrendelet ellen?
15 éve Budapest II. kerületében ezentúl csak a polgármester engedélyével maradhatnak nyitva a kerthelyiségek. A VII., illetve a II. kerületben is összefogtak a vendéglátósok a korlátozások ellen, kérdés, milyen eszközeik maradtak üzleteik életben, illetve a szórakozni vágyók ébren tartására - írja a Népszabadság. Teljes cikk...
Magyar szakácsokat vár Ausztria
15 éve A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) toborzást szervez vendéglátó-ipari szakembereknek, ausztriai munkalehetőségeket kínálnak. Az osztrák munkaadók általában elégedettek a magyarok szaktudásával, bár a némettudásunk nem igazán kiemelkedő. Teljes cikk...
Melyek a legrosszabbul fizetett szakmák?
15 éve A tanulás még mindig a legkifizetődőbb befektetés. Akár az üzleti, akár az állami szférát nézzük, sokkal többet keres egy egyetemet végzett, mint egy általános iskolai végzettséggel rendelkező munkavállaló. Az egyik legalacsonyabb jövedelemmel a vendéglátóiparban dolgozó csoport rendelkezik, legalábbis papíron. Teljes cikk...
Német nyelvterületen dolgozna? - itt a keresett szakmák listája
15 éve Három ágazatot érintően, mintegy húsz szakmacsoportba várják az álláskeresőket a német, az osztrák és a svájci EURES-tanácsadók a magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) 2010. április 10-ei állásbörzéjén, Budapesten az ELTE Gólyavár épületében. Teljes cikk...
Az összes dolgozójától megvált egy siófoki szálloda
15 éve Minden dolgozóját elbocsátotta a siófoki, négycsillagos Casa Perla szálloda, a munkavállalók rendőri figyelmeztetésre hagyták el az épületet - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap. Teljes cikk...
Házhoz jönnek a német munkák
15 éve Bejárják Magyarországot a bonni munkaügyi központ munkatársai márciusban. Németül beszélő turisztikai és vendéglátó-ipari szakembereket toboroznak. Nemcsak a pályázatokat gyűjtik be, hanem információkat is nyújtanak a németországi munka- és életkörülményekről. Teljes cikk...
Vendéglátóipar: a végső csapás a cafeteria megadóztatása volt
15 éve A magyarországi vendéglők 18-20 százaléka végleg lehúzhatja a rolót az idén, amiben szerepet játszott a magyar fogyasztók vásárlóerejének csökkenése, a válságkezelés, valamint a cafeteria megadóztatása is, adja hírül a Világgazdaság. Teljes cikk...
Tanfolyamok, tréningek - fénykorukat élik a főzőiskolák
15 éve A kulináris iparág hazánkban háromöt éve nyert létjogosultságot, és az utóbbi két évben vált igazán népszerűvé. Ma már sokan hajlandóak azért komolyabb összeget fizetni, hogy megtanulják, hogyan lehet csupasz húsból igazi fogást előállítani. A legmenőbb főzőiskolákba tódulnak a jelentkezők. Teljes cikk...
Elbocsátásokkal járt, hogy kevesebb turista jött
15 éve Tavaly novemberben a szálláshely-szolgáltatást nyújtó vállalkozások a szálláshelyeken közvetlenül 25 ezer főt foglalkoztattak, ami 8 százalékkal volt kevesebb, mint az elmúlt évben - írja a Napi Gazdaság. Teljes cikk...
Illegális bevándorlás: rabszolgasors a kínai kifőzdékben
16 éve Több mint ezer kínai vendéglőben tartott razziát a német rendőrség illegális bevándorlók után kutatva. Egy ügy kapcsán ugyanis kiderült, a kínaiak számára is közkedvelt bevándorlási cél Németország, melyet nyerészkedésre használnak ki az embercsempészek, értesült az InfoRádió. Teljes cikk...
Jó karrierlehetőség a hajós munka
16 éve Évente több száz magyar vág neki az óceánnak és vállal munkát luxushajókon, a válság miatt pedig úgy tűnik, még többen kapnak kedvet és látnak biztosabb megélhetést ebben a munkában. Nem véletlenül, hiszen nemcsak világot lehet látni, tapasztalatot szerezni, jól is lehet vele keresni. Igaz, ezért sokszor napi 12-15 órát kell dolgozni. Cikkünkben a hajós munka világába invitáljuk az olvasót. Teljes cikk...
A kormány megadóztatná a borravalót
16 éve "Adóalapot növelő, de adóterhet nem viselő" járandóságból adóköteles jövedelemmé válik a borravaló és a felszolgálási díj 2010-től. Az adótörvények módosításában a kormány az egyéb jövedelmekhez sorolja át a szolgáltatóiparban gyakori többletbevételt, tudta meg a Hír Tv. Teljes cikk...
Márciustól megszűnhet a napi standolás
16 éve Minden valószínűség szerint március 1-jétől megszűnik a kötelező napi standolás a vendéglátóiparban, legalábbis az MTI úgy tudja, hogy az MSZP és a Fidesz az erről szóló törvényjavaslatról tárgyal - írja az InfoRádió. Teljes cikk...
Szabálytalanságok a vendéglátóiparban
17 éve Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) új jelentése a szálloda- és vendéglátóiparban (HORECA) dolgozó munkavállalók által viselt kockázatokra összpontosít. "A szálloda- és vendéglátó-ipari dolgozók védelme" című jelentés bemutatja a munkahelyi kockázatok kezelésére vonatkozó helyes gyakorlatot, emellett összefoglalást ad a területtel kapcsolatos politikáról, és leírja az ágazatban zajló változásokat. Teljes cikk...
Sok animátort keresnek Görögországba
18 éve Nyáron rengeteg turistaszórakoztató fiatalt keres a vendéglátóipar Görögországban. A szaknyelvben csak animátorként nevezett fiatalok nem keresnek sokat - havi 130 ezer forint körül - ám nyelvtudásuk, fellépésük, szervezőkészségük sokat javul. Magyarországon egyelőre csak a balatoni szállodák rendelnek animátorokat. Teljes cikk...