kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Hogyan jöhet még több minőségi munkahely Miskolcra? Fókuszban a k+f

Több, mint egy éve indult Miskolcon az a kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amelyben a régió meghatározó gazdasági szereplői ülnek össze a városvezetéssel. Legutóbb a városban rejlő kutatás-fejlesztési potenciálról egyeztettek.

Miskolc városa elsők között alakította ki befektetés-ösztönzési programját, amelynek célja, hogy a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás elősegítése és a városban lakók életminőségének javítása érdekében ösztönözze a vállalkozások Miskolc közigazgatási területén való letelepedését, fejlesztését vagy új befektetések megvalósítását. A cél olyan befektetőbarát környezet biztosítása, mellyel belföldi és külföldi befektetők tudnak vonzani Miskolcra és a térségbe, ösztönzik a munkahelyteremtő beruházásokat és segítik a betelepülő vállalkozásokat. Ezt a befektetés-ösztönzési tevékenységet a Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja című projekt keretében egy fő szakértő támogatja, segíti.

Miskolcon számos hazai vagy külföldi tulajdonban lévő cég, illetve intézmény van, amely meghatározó a kutatás-fejlesztési, illetve innovációs tevékenységek tekintetében.

Miskolc Veres Pál KF

 

A külföldi befektetők komoly előkészítési munkálatok, tárgyalások után választanak ki egy települést arra a célra, hogy odatelepüljenek és elkezdjék a beruházásukat. Döntésük meghozatalában egyik lényeges faktor lehet az a tényező, hogyaz adott városban mekkora a K+F potenciál, emelte ki Veres Pál a találkozó megnyitóján. Szintén szempont, hogy milyen a helyi szereplők különös tekintettel a felsőoktatási intézmények, társintézetek és az ipari partnerek együttműködése.

A Miskolci Egyetemen jelenleg körülbelül 8800 fiatal végzi tanulmányait, 2021-ben közel 2000 hallgató szerezte meg diplomáját az egyetem valamely karán. Az elmúlt évben körülbelül 5000 új munkahely jött létre, és az ipari parki területek maximális kihasználásával további új kapacitás létesülhet.

Mit gondol a versenyszféra?

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. képviseletében Fükő László ügyvezető a szakember-utánpótlás jelentőségét emelte ki. Elmondta:a telephely kiválasztásánál kulcsfontosságú, hogy ne csak gyártani, hanem fejleszteni is tudjanak.Az egyetemmel való műszaki együttműködésre éppen ezért már a kezdetektől fogva stratégiailag alapoznak.

Bárczy Tamás, az űrtechnológiával is foglalkozó Admatis Kft. ügyvezetője kiemelte, hogya kutatás-fejlesztés előrelépéséhez elengedhetetlen a megfelelő humán erőforrás gárda, ami visszavezethető az oktatásra.
A Miskolci Egyetem nem csupán mint képző intézmény van jelen a térség életében, a K+F zászlóshajójaként tekintenek magukra. Szűcs Péter rektorhelyettes kihangsúlyozta, hogy a szakemberképzés mellett fontos, hogy a kutatásaikat a térségben tevékenykedő cégek is megismerjék. Ennek elősegítésére hozták létre a Vállalati Kapcsolatok és Innovációs Igazgatóságát, vezetője Mészáros Péter kifejtette, hogy fő céljuk megismerni és megérteni a partnerek igényeit, és erre saját erejüket kihasználva reagálni.

Akik eljöttek az egyeztetésre: Veres Pál, polgármester, Juhász-Nagy Judit, gazdaságfejlesztési igazgató (Miskolc Holding), Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, Mészáros Péter vállalati kapcsolatokért és innovációért felelős igazgató, Szűcs Ferenc, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. mérnöki divíziójának igazgatója, Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezetője, Bárczy Tamás, az Admatis Kft. ügyvezetője és Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Fülöp Attila: Magyarországon csaknem 50 százalékos a megváltozott munkaképességű emberek foglakoztatási rátája

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára elmondta, jelenleg 150 ezer megváltozott munkaképességű embernek van munkahelye. Teljes cikk

Felmérés: így hat a fizikai dolgozókra a munkahelyi zenehallgatás

Egy friss kutatásban mindössze a dolgozók 6 százaléka érezte úgy, hogy a zene elvonja a figyelmét a munkáról. Teljes cikk