Megjelent: 6 éve

Hogyan lehet nyelvet tanulni kedvtelésből?

Ma már szinte mindenki számára nélkülözhetetlen a nyelvtudás, hiszen a mindennapok során számtalanszor találkozunk idegen szavakkal, mint például post, like, meeting, amelyek mind-mind üres szavak lennének, ha nem ismernénk a jelentésünket. Karrierünk sikerét is nagyban befolyásolja nyelvtudásunk.

Gyarapítsd a szókincsed!

Ahhoz, hogy egyre jobban beszélj angolul, nagyon fontos, hogy folyamatosan fejleszd a szókincsed. Tanuld meg mindennap öt ismeretlen szónak a jelentését, olvasd el a definíciójukat, és hallgasd meg a kiejtésüket! Napi öt szó megtanulásával egy évben több mint 1500 új szó ismeretére tehetsz szert. Az ismeretlen szavak definícióinak elolvasására használd a collinsdictionary.com vagy az oxforddictionaries.com weboldalt!

Fejleszd szövegértési képességed!

Az írott és hallott szöveg értése elengedhetetlen. Írott szöveg értésére az egyik legjobb gyakorlat az, ha elolvasod kedvenc regényeid angol nyelven, hallott szöveg értésére pedig az, ha kedvenc sorozatodat nézed és hallgatod idegen nyelven. Ülj le este a kényelmes kanapédra, és nézd meg angolul vagy a tanulni kívánt idegen nyelven kedvenc sorozatodat! Így garantáltan élménnyé válik a nyelvtanulás.

Gyakorolj mindennap!

Ha úgy érzed, hogy nincs időd a nyelvtanulásra, a legjobb, amit tehetsz, hogy értékes időtöltéssé változtatod az olyan, sok esetben hasztalanul múló perceket, mint például az utazással töltött idő. A tömegközlekedési eszközökön új szavakat tanulhatsz meg, nyelvtani teszteket tölthetsz ki, könyvet olvashatsz vagy a kedvenc sorozatod nézheted angolul.

Tölts le hasznos alkalmazásokat!

A 21. században született gyerekekre gyakran használják a digitális bennszülöttek kifejezést, hiszen ezek a gyerekek a modern technológiák világába születnek bele, és sokszor már kisiskolás korukban megtanulják használni a számítógépeket, táblagépeket és okostelefonokat. Számukra éppúgy, mint a felnőtteknek számtalan szórakoztató nyelvtanulási alkalmazást kínálnak az Android operációs rendszerrel ellátott készülékek, ilyen például a Duolingo vagy a British Council számos alkalmazása.

Edupress.hu
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter