Megjelent: 11 éve

Idén is keresi a jövő ifjú vállalkozóját a Dreher

A Dreher Sörgyárak Zrt. immár harmadik alkalommal keresi a jövő fiatal vállalkozóit. A fiatalok számára komoly lehetőséget biztosító pályázat idei újdonsága, hogy ezúttal minden magyar felsőoktatási intézményből várják az ambiciózus hallgatók jelentkezését. A szerencsés nyertes 3,6 millió forint indulótőkét és hat hónapos szakmai tanácsadást nyer, mely segítségével beindíthatja álmai vállalkozását.

A Dreher Sörgyárak Zrt. társadalmi szerepvállalásában nagy hangsúlyt fektet a tehetséges, jövőjüket átgondoltan és kitartóan építő diákok támogatására. A vállalkozó szellemű, terveik megvalósítására is képes diákokat kívánja ösztönözni a "Jövő fiatal vállalkozója" elnevezésű innovatív és immár harmadik éve sikeresen működő társadalmi felelősségvállalási programjával.

A kezdeményezés lényege, hogy a tehetséges, kreatív, innovatív gondolkodású fiatalok számára lehetőséget biztosítson ötleteik megvalósításához, fejlessze a felsőoktatásban résztvevő diákok üzleti életben nélkülözhetetlen készségeit, bővítse a vállalkozások létrehozásához és működtetéséhez kapcsolódó ismereteiket. A Dreher Sörgyárak Zrt. olyan fiatalok jelentkezését várja, akiknek már megvan az ötletük, elképzelésük saját jövőbeli vállalkozásukhoz, de még nem áll rendelkezésükre a beindításhoz szükséges tőke.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a "Jövő fiatal vállalkozója" programunk immár harmadik éve sikeresen működik, és a pályázat iránti érdeklődés lankadatlan. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a pályázatot - a gazdasági felsőoktatási intézmények után - most valamennyi magyar felsőoktatási intézményre kiterjesztjük, hogy ezzel is minél több fiatal számára tegyük elérhetővé álmaik megvalósítását" - mondta Dr. Vass Kornélia, a Dreher Sörgyárak Zrt. kommunikációs igazgatója. "A "Jövő fiatal vállalkozója" programunk segítségével eddig hat fiatal számára tettük lehetővé megálmodott vállalkozásuk beindítását. A kezdeményezés nagyon fontos eleme, hogy a nyerteseket nem csak anyagilag, de szakmailag is támogatjuk, hiszen egy hat hónapos szakmai tanácsadással segítjük őket abban, hogy sikeres vállalkozókká váljanak."

Hat fiatalnak már sikerült

A "Jövő Fiatal Vállalkozója" program elmúlt két évében összesen hat lelkes fiatal került kiválasztásra. Közülük négy már sikeresen beindította álmai vállalkozását, és a további két ifjú vállalkozó is kitartóan, lépésről-lépésre halad céljai elérése felé.
A tavalyi első helyezett, Bagó Ákos, az írásfejlesztő toll megálmodója, a díj átvétele óta jelentős sikereket könyvelhet el. "A Jövő fiatal vállalkozója díj elnyerése után megalapítottam édesanyámmal Ötletgyár-design Kft. nevű cégünket. Természetesen legfontosabb dolgom volt a toll megvalósításának előkészítése és megszervezése. Elő kellett vennem üzleti tervemet és lépésről lépésre végigmenni azon." - nyilatkozta Ákos, aki kitartó munkával, töretlen lelkesedéssel valósítja meg megálmodott ötletét.

Kiss Péter, a 2006-os pályázat nyertese az elmúlt két évben jelentős eredményeket ért el. Miután megnyerte a pályázatot, megalapította bio-energetikával foglalkozó vállalkozását, az Ökogáz Bt.-t, amely a folyamatos fejlődés eredményeként immár a nagyobb lehetőségeket biztosító korlátolt felelősségű társasági formában, Ökogázprojekt Kft. néven, működik. "A vállalkozás beindításában a Dreher Sörgyárak Zrt. és az Életpálya Alapítvány jogi és egyéb segítsége sokszor többet ért, mint bármilyen pénznyeremény. Hiszen ahogy a mondás is tartja: "Minden kezdet nehéz. Minden pályázónak csak azt kívánhatom, hogy legalább annyi lehetőséget nyisson meg előttük "A jövő fiatal vállalkozója" díj elnyerése, mint amennyihez engem hozzásegített."

Komoly munka vezet a sikerhez

A "Jövő fiatal vállalkozója" pályázat egyébként több fordulóból áll. A hallgatóknak először vállalkozási ötletüket és ennek marketingtervét kell összeállítaniuk. Ezt követően az eszköz-, működési-, humán erőforrás tervet, majd végül egy pénzügyi tervet kell leadni a megadott határidőkig. A döntőbe a legjobb 10 üzleti tervet készítő fiatal kerül be, ahol angol nyelven kell majd a zsűri tagjait meggyőzniük arról, hogy ötletük megvalósítása az üzleti életben is megállja a helyét.

Az idei pályázaton a bíráló bizottság döntésének megfelelően ismét összesen 6 millió forint kerül szétosztásra a három legígéretesebb fiatal vállalkozó között, az alábbi módon:

1. helyezett: 3,6 millió Ft
2. helyezett: 1,2 millió Ft
3. helyezett: 1 2 millió Ft

A pénzjutalmon felül, a nyertesek hat hónapra szóló szakmai tanácsadást - jogi, adóügyi és könyvviteli segítségnyújtást - is kapnak, mely átsegítheti őket a vállalkozás beindításának gyakorlati nehézségein.

A "Jövő fiatal vállalkozója" pályázatról és az eddigi nyerteseikről további információ található a www.vallalkozzmost.hu honlapon. A "Jövő fiatal vállalkozója" 2008 pályázatra regisztrálni interneten - a felsőoktatási intézmények helyi diákszervezeteinek koordinátorain keresztül - lehet. A regisztrációs határidő: 2008. október 31.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megállapodás született az Electrolux Lehel jászberényi gyárában

Csaknem két hónapon át tartó egyeztetést követően "szociális megállapodást" kötött az Electrolux Lehel Kft. és a vállalat dolgozói... Teljes cikk

Csoportos létszámleépítés a Postánál

Budapesti telephelyein 110 embert érintő, csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be a Magyar Posta. Teljes cikk

Biztonságban a Villeroy Dolgozói Hódmezővásárhelyen

Napok óta a hódmezővásárhelyi önkormányzat egyik határozata kelt riadalmat a városban, mely szerint a Villeroy & Boch-nak (és a többi vállalatnak a... Teljes cikk