Megjelent: 11 éve

Időnként a dolgozók is lopnak Ferihegyen

Sok szarka lesi gazdag áldozatát Ferihegyen. A bűnügyi szolgálat munkatársai azonban olyan jól végzik a dolgukat, hogy az ügyek 70 százalékában sikerül elfogniuk az elkövetőket. Előfordul, hogy a biztonságiak reptéri dolgozókat fülelnek le, áll a Világgazdaságban.

Ferihegyen az idén eddig közel kétszáz esetben indított nyomozást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság bűnügyi szolgálata vagyon elleni bűncselekmények miatt, és az ügyek 70 százalékában sikerült is elfogni az elkövetőket.

A legtöbb esetben tolvajokkal gyűlt meg a bajuk a bűnügyi szolgálat munkatérsainak. Az alkalmi és profi szarkák gyakran nem magyar területen, hanem külföldi állomáshelyeken veszik el mások értékeit.

A repülőtereken, illetve járatokon előforduló lopások 60 százalékában az utasok személyes vagyontárgyai tűnnek el. A tolvajok gyakran alkalmazott módszere az utasok által a fedélzeten felejtett tárgyak, illetve a kézi poggyászban tartott értékcikkek elemelése.

A szervezett bűnözők kedvelik a gazdag utasokat. Egy japán üzletembertől közel 1 millió forintot érő laptopját és fényképezőgépjét lopták el, egy diplomata feleségnek pedig különleges ékszereit emelték el, melyek közel 2,5 millió Ft-ot értek. De a "leszólításos módszert" is előszerettel alkalmazzák a bűnözők, amikor a két elkövető közül egyik feltartja a kiszemelt áldozatot, mialatt a társa "lenyúlja" az értékeit.

A bűnügyi nyomozóknak azonban időnként azzal kell szembesülniük, hogy egy-egy megtévedt reptéri alkalmazott a tettes.

Az alapos és kiterjedt nyomozásnak köszönhetően az esetek többségében kézre kerülnek a tettesek, ami különösen akkor vigasztalja a sértetteket, ha a lopott holmi is előkerül.

Világgazdaság / Repülőtéri Rendőr Igazgatóság
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk