Megjelent: 5 éve

Így adhat dolgozóinak milliókat, akár adómentesen!

Havi szinten akár több tízezer forinttal csökkentheti lakáshitele törlesztő részleteit az a munkavállaló, aki igényeli a Vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú hiteltámogatást munkáltatójától. Ráadásul az OTP Bank új szolgáltatásának köszönhetően a munkáltatóra háruló adminisztráció is csökkenthető. Így az új juttatással mindkét fél jól járhat.

Sokan jogosultak

Az OTP Bank kutatása szerint a munkavállalók 28 százaléka rendelkezik valamilyen lakáshitellel. Ez azt jelenti, hogy potenciálisan minden harmadik magyar dolgozó jogosult lehet a Vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú hiteltámogatásra.

Könnyebb adminisztráció = OTP ADLAK

Az adómentességnek azonban van néhány feltétele, aminek fennállását igény szerint az OTP Bank díj ellenében megvizsgálja.

A vizsgálat azért is fontos, mert a munkáltatónak – és a munkavállalónak is - az alapesetben adó és járulékmentes juttatásból komoly adófizetési kötelezettsége is keletkezhet, ha rossz következtetéseket von le a vizsgálatból. Célszerű az ellenőrzést és az adminisztrációt tehát szakértőre bízni.

A munkáltató természetesen önállóan is elvégezheti a szükséges adminisztrációt, de az eljárási részletszabályokat leíró NGM rendelet lehetőséget ad arra is, hogy a rászabott feladatokat kiszervezze. Az OTP Bank ezért vezette be a piacon elsőként saját Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomagját, vagyis az OTP ADLAK-ot, amivel garanciát is vállal az elvégzett vizsgálatra.

A szolgáltatás legfőbb előnye, hogy a támogatás nyújtásával kapcsolatos számos plusz feladatot és kockázatot átvállal, ezzel rengeteg időt és energiát spórolva a munkáltatók és munkavállalók számára.

A szolgáltatás népszerűsége még az OTP Bank előzetes várakozásait is meghaladja. 2014-ben, az indulás évében, az előzetesen tervezett 500 munkáltatói szerződés helyett több mint 1000 megállapodást sikerült megkötnie a pénzintézetnek.

Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója arra számít, hogy az új juttatási forma a más béren kívüli juttatásoknál összetettebb adminisztráció ellenére népszerű lesz mind a munkavállalók mind a munkáltatók körében:

„Az eddigi tapasztalataink alátámasztják azt a várakozásunkat, hogy a vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú hiteltámogatás lehet az idei béren kívüli juttatási piac egyik slágerterméke. Ugyanis egyfelől a munkavállaló számára jelentős könnyítést jelenthet a hitel törlesztésben, másfelől a munkáltató számára egy adómentes juttatási forma, aminek segítségével 100 forintból 100-at a munkáltatójának adhat. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy az új juttatás megéri a plusz adminisztrációval járó időt és energiát. Ráadásul az OTP ADLAK-nak köszönhetően az OTP Bank akár a folyósítással járó teljes felelősséget átvállalja a munkáltatótól. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ez a támogatás nem jár alanyi jogon a munkavállalóknak. Amennyiben a munkahely biztosítja ezt az újfajta támogatást, akkor a dolgozónak jeleznie kell, hogy élne ezzel a lehetőséggel.”

Az OTP Bank arra számít, hogy az idén már több tízezer munkavállaló részesülhet ilyen jellegű hiteltámogatásban.

További információkért kattintson IDE.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A válságkezelő céges kommunikáció kulcsa - díjmentes webinár

A világban, és hazánkban kialakult szomorú helyzet mindnyájunknak új kihívásokat jelent. Olyan szituációkkal kell megbirkóznunk, amikkel még sosem.... Teljes cikk

A hiteltörlesztési moratórium vállalkozássegítő hatása számokban

Múlt hét szerdán jelentette be Orbán Viktor a hiteltörlesztési moratóriumot, amelyet szinte azonnal követett a hozzá kapcsolódó kormányrendelet... Teljes cikk

Koronavírus - AYCM segítség a sportközpontoknak

A koronavírus megfékezése érdekében bevezetett korlátozások és óvintézkedések egyebek mellett a fitnesz iparágat is rendkívül súlyosan érintik.... Teljes cikk