Megjelent: 9 éve

Ismét megállapodtak a CSR Hungary Díjról - "a hétköznapok felelősségéért"

Az Atlantis Press szervezésében, 2010. szeptember 20-án, a Béres Gyógyszergyár Zrt. központjában került sor a "CSR Hungary Díj 2010 - a hétköznapok felelősségéért" sajtóreggelijére, melynek során kihírdették a gála időpontját és helyszínét - áll a lapunknak eljuttatott sajtóközleményben.

2010-ben a legfőbb szakmai és üzleti szervezetek - a Magyar Európai Üzleti Tanács, a Magyar Innovációs Szövetség, a Menedzserek Országos Szövetsége, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - megállapodást írtak alá a CSR Hungary Díj stratégiai és kommunikációs támogatására, melyet e sajtóreggelin hoztak nyilvánosságra.

Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az esemény házigazdájaként és korábbi díjazottként beszédében kiemelte:" Egy díj, mint elismerés és visszacsatolás nagyon fontos egy vállalat életében, hiszen megerősíti abban, hogy jó úton halad. Azonban nem szabad, hogy a díjak miatt váljon egy cég életében hangsúlyossá a társadalmi felelősségvállalás. A hiteles CSR a lelkiismeretünkből kell, hogy fakadjon, és nem a lelkiismeretfurdalásunkból. Atyám, id. dr. Béres József egész életében, még az üldöztetés idején is elesettek, rászorulók megsegítéséért küzdött, így számomra a társadalmi felelősségvállalás az atyai örökség része."

A Béres Gyógyszergyár Zrt. Béres Egészség Hungarikum Programja 2008-ban nyerte el a CSR Hungary Díjat Közös felelősségvállalás - stakeholder megoldások kategóriában. A BEH program elsődleges célja, hogy Magyarországon az egészség is nemzeti értékké, hungarikummá váljon.

Takács Júlia, a CSR Hungary Díjat és Konferenciát alapító Atlantis Press ügyvezető igazgatója beszélt a díjalapítás előzményeiről, tapasztalatairól. A Díj egy alulról jövő kezdeményezés - nem csupán egy nemzetközi modell parafrázisa-, mely támogatásra lelt a társadalom különböző érdekcsoportjainak a részéről is. Jelezve, hogy, egy cég kezdeményezése is értéket adhat a társadalomnak és a vállalkozás saját eszközeivel hozzáadott értéket nyújthat gazdasági és társadalmi környezetünknek.

Takács János, a CSR Hungary Díj bírálóbizottságának elnöke, az Electrolux Lehel Kft vezérigazgatója többek között ismertette a zsűri összetételét, és a következő gondolattal zárta beszédét: Jó időkben szívesen adakozunk, támogatunk, rossz időkben kötelességünk!

A CSR Hungary Díjra 2010. október 15-ig, három kategóriában (CSR menedzsment nagy-és kis-közép vállalkozásoknak, Közös felelősség, CSR Junior) lehet pályázni.
A CSR Hungary Díj Gálájának időpontja és helyszíne:
2010. november 26, 20:00, InterContinental Budapest.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter