>
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Jelentősen nőtt a 100 milliós adótartozással rendelkező cégek száma

18 százalékkal bővült a feketelista.hu-n szereplő cégek száma egy év alatt, amelyek 100 millió forintnál is nagyobb összeggel tartoznak az adóhatóságnak.

A negyedévente közzétett listán 2637 cég szerepel, míg egy éve 2226 társaság neve volt rajta - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis. Vannak notórius tartozók, 117 cég, akik az elmúlt öt évben minden alkalommal szerepeltek. Eddig összesen 6165 cég volt már a listán.

A szereplők közül mindössze 303 a működő társaság, a túlnyomó többség, 1146 cég felszámolás alatt áll. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóslistáján összesen 1 739 212 gazdálkodó szervezet és magánszemély neve szerepel, adótartozásuk összege meghaladja a 2100 milliárd forintot.

A feketelista.hu szerint az éves összehasonlításból kiderül: az adósok köre 4 százalékkal, tartozásuk pedig 6 százalékkal nőtt egy év alatt. Kedvező jel viszont, hogy az adósággal terhes működő cégek száma az elmúlt évben - 2012-höz képest - 3,1 százalékkal csökkent, adóhátralékuk pedig látványosan, 14,4 százalékkal mérséklődött.

A legnagyobb gondot az nem működő, de tartozással rendelkező cégek jelentik, mert esetükben nehézkes a behajtás. A tavalyi évre ez a tartozás már 1571 milliárd forint volt.

A magánszemélyek adómorálja sem javult: 5,6 százalékkal nőtt a hátralékosok tábora és 8,2 százalékkal a tartozás összege egy év alatt, 1 245 888 adózó összesen 189 milliárd forinttal adós.
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter