Megjelent: 2 hónapja

Befellegzett a Dunaferrnek vagy megmentik a céget?

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény módosításával a kormány a Dunaferr eladását készíthette elő.

Fontos rendeletet hirdetett ki a kormány a december 13-i a Magyar Közlönyben. Bár a jogszabály nem nevesíti a dunaújvárosi gyárat, a Portfólió szerint egyértelműen be lehet azonosítani, hogy a veszélyhelyzeti intézkedés a vasmű miatt született.

Az Orbán Viktor által aláírt, és december 14-én már hatályba is lépett rendelet a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvényt számos ponton módosítja. 

Mindez a lap szerint azt jelenti, hogy a kormány rendeleti úton intézkedett a vasmű felszámolásáról, és ez ellen nem lehet fellebbezni. Vagyis a dunaújvárosi vasműgyárban hamarosan megjelenhet a vagyonfelügyelő.

Bár a felszámolás megkezdése és a vagyonfelügyelő kirendelése első hallásra talán kedvezőtlen hírnek tűnik a gyár jövője szempontjából, azonban a kormány minden bizonnyal így készíti elő a vasmű megmentését. A lap információi szerint az állam nem akarja hosszú távon tulajdonba venni a vasművet, inkább megalapozták, hogy minél előbb eladhassák azt egy nemzetközi szereplőnek. A lap úgy tudja, a múlt héten a Vasmű téren tettek látogatást a Liberty Steel emberei, ami azt valószínűsíti, hogy ez a cég lehetne a kiszemelt vevő.

A Dunaferr-sztoriról ebben és ebben a cikkünkben is írtunk.

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek