Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Jó hírnevük van a magyar mérnököknek Líbiában

Líbia a következő években infrastrukturális fejlesztésekre 20-25 milliárd dollárt költ, a magyar mérnököknek és tervezőknek pedig komoly esélyük van arra, hogy kihasználják a konjunktúrát - cikkezik a Napi Gazdaság.

A magyar mérnökök tapasztalatainak felhasználásával ismét beindulhatnak a tripoli metró építésének munkálatai, miután a a metró tervezési díját másfél évtizeddel a számla kiállítását követően kifizették. Líbiában a metrón kívül félmillió lakást és 1200 kilométer autópályát terveznek megépíteni.

Pados László, a magyar mérnöki szolgáltatással és tanácsadással foglalkozó Tesco - nem tévesztendő össze a brit áruházlánccal - vezérigazgatója elmondta: a helyi tapasztalatok, az évtizedes kapcsolatrendszer és számos referenciamunka miatt főleg a híd-, út- és vasútépítkezésekben indulhatnak esélyesként a hazai vállalkozások. A magyar mérnöki munkának ugyanis ott határozottan jó hírneve van.

Az állományában mindössze két tucat dolgozót foglalkoztató Tesco jelenleg is jelentős munkákat folytat Líbiában, többek között részt vettek az összesen 1 milliárd dollárért megépített hatalmas vízvezetékrendszer kivitelezésében is. Pados szerint elképzelhető, hogy a tripoli metró első szakaszának engedélyezési terveit is az Uvaterv mérnökeire bízzák, s ez újabb több tíz millió dolláros bevételt jelentene a társaságnak - olvasható a Napi Gazdaságban.
Follow hrportal_hu on Twitter