Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Jogerősen pert vesztett az oktatási tárcával szemben a PDSZ

Jogerősen is elveszítette a tavalyi sztrájkbizottsági tárgyalások ügyében indított pert a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az oktatási tárcával és a Miniszterelnöki Hivatallal (MeH) szemben - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

A PDSZ a perben a 2006. júliusi sztrájkkal kapcsolatos kormányzati kötelezettségek elmaradását kifogásolta, mert szerinte a MeH nem jelölte ki az egyeztetésben résztvevő képviselőjét, az OKM pedig nem folytatta le az egyeztető eljárást - idézte fel közleményében a tárca.

A bíróság első fokon megállapította, másodfokon pedig megerősítette, hogy mind a MeH, mind az OKM eleget tett kötelezettségeinek.

A PDSZ a sztrájkbizottság létrejöttét egy 2006. július 17-én kelt levélben tudatta a kormánnyal, amely az OKM-et jelölte ki a képviseletre, és a felek 2006. július 26-án egyeztettek is. Eredmény ugyan nem született a megbeszélésen, de az egyeztetési jegyzőkönyv világosan tartalmazza, hogy az ülést a PDSZ által alakított sztrájkbizottság bejelentésével kapcsolatban hívták össze - írta közleményében az oktatási tárca, hozzátéve: a bírósági határozat jogerőre emelkedett.

A PDSZ tavaly július 18-án jelentette be, hogy sztrájkbizottságot hoztak létre, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az érdekegyeztetés megkerülésével nyújtotta be a kormány azokat a módosításokat, amelyek következményeként szeptembertől a pedagógusoknak több nem fizetett munkaórát rendelhetnének el.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter