Megjelent: 3 hete

Jönnek az ingyenes diákhitel számlák

Minden eddiginél kedvezőbb folyószámla szolgáltatás lesz elérhető a diákhiteleseknek - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM). A kedvezményes konstrukció az OTP Banknál, az MBH Banknál, az Erste Banknál és a Gránit Banknál lesz elérhető.

A kormány a fiatalok helyzetének javítását szem előtt tartva 2022 őszén áttekintette a diákhitel rendszerhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatási rendszert annak érdekében, hogy a diákhitellel kapcsolatos terhek a lehető legalacsonyabbak legyenek. Arról döntöttek, hogy 2023. július 1-től a költségek leszorítása érdekében bevezetésre kerül egy rendkívül kedvezményes és több elemében ingyenes "diákhitel számla".

Az új számlát a nyílt pályázaton kiválasztott pénzügyi szolgáltatók biztosítják, legalább a diákhitel folyósításának időszakában.

A Diákhitel Központ a pályázatot lefolytatta, annak zárására 2023. május 17-én került sor. A kiírásra hat jelentkezőből összesen négy kereskedelmi bank nyújtott be sikeres pályázatot: az OTP Bank, az MBH Bank, az Erste Bank és a Gránit Bank.

A pályázatok alapján megállapítható, hogy minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel nyithatnak diákhitel folyószámlát a fiatalok - áll a GFM közleményében. A diákhitel számlák esetében a pénzügyi szolgáltatóknak ingyenesen biztosítaniuk kell például a havi számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások felületének használatát, a havi bankszámlakivonatot és a kapcsolódó bankkártya használatát is.

Az érintettek kedvezményeket kaphatnak többek közt a lakáshitel felvétel, az értékpapír számla vezetés vagy a biztosításkötés vonatkozásában is - tájékoztatott a GFM.

2023. július után az új Diákhitel1 szerződéseket a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott, nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes diákhitel folyószámlájára utalja. Minden más diákhitellel rendelkező hallgató számára ez egy nagyon kedvező, szabadon választható lehetőség.

Jelenleg összességében mintegy 200 ezren veszik igénybe a Diákhitel1, a Diákhitel2 és a Diákhitel Központ által kezelt további termékeket.
 

MTI

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő alvópénzeket

A lakosságnak május 31-ig volt lehetősége felhasználni a SZÉP-kártyákon lévő "alvópénzeket". Teljes cikk

Minden tizedik magyar tervez a következő három évben vállalkozást indítani

A legtöbb vállalkozást az építőiparban, a szállítási ágazatban és a szolgáltató szektorban alapították. Teljes cikk

Komoly leépítések jönnek egy állami cégnél

A Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. tavaly tavasszal még több mint 180 főt foglalkoztatott, most kétkörös leépítés jön. Teljes cikk