Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Káosz az iskolákban?

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint három héttel iskolakezdés után is még kaotikus állapotok vannak az iskolákban a köznevelési törvény tanévkezdéskor életbe lépő több változása miatt, mondta Galló Istvánné.

A kaotikus állapotok oka az, hogy az új munkaszervezési formát nem próbálták ki előzetesen, és nem volt elegendő idő a felkészülésre, valamint a tankerületi vezetők az esetlegesen üres státuszokat nem töltik fel, és nem vesznek fel pedagógusokat - mondta a szakszervezet elnöke.

Az érdekvédő szerint a kormány először tudatosan megosztotta a társadalmat, most pedig a pedagógusokat, akik az új pedagógus életpálya modell kapcsán szembesülnek azzal, hogy az új kereseti besorolás nem ismeri el az általuk végzett többletmunkát, a jobb minőségi munkát, és azt a többlettudást, amit több tízezer pedagógus megszerzett a különböző továbbképzéseken.

Galló Istvánné kiemelte: az egésznapos iskola feltételei sincsenek meg, a szülők kérelmének elbírálása, hogy elvihessék gyermeküket az iskolából korábban, sok esetben szubjektív.

Álláspontjuk szerint nem voltak megfelelő számítások arról, hogy az állami fenntartásba vétel mennyibe kerül, és arról sincs kimutatás a szakfelügyeleti rendszernek milyen költségei lesznek.

A kormánnyal kötött sztrájkbizottsági megállapodásban a PSZ nem mondott le a nyomásgyakorlás eszközéről. A PSZ akkor él ennek eszközével, ha az reális, és megvalósítható célokért történik, s kész együttműködni az ilyen törekvéseket felvállaló szervezetekkel.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk