Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Kaposváron ingyen utazhatnak a kismamák

Az idén is ingyen utazhatnak a helyi járatos buszokon a kaposvári kismamák, az összvonalas bérletet az önkormányzat megvásárolja számukra - közölte a város polgármestere csütörtökön a helyi autóbusz-pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.

Kaposvár volt az első város az országban, amely ingyenes utazási lehetőséget nyújtott a kismamáknak, hogy megkönnyítsék az amúgy is számos kiadással járó gyermeknevelést - mondta Szita Károly (Fidesz). Hozzátette: jó érzés, hogy példájukat Sopron, Szolnok, Budapest, Debrecen és Győr is követte.

A polgármester, aki a sajtótájékoztatón egy kétgyermekes anyukának személyesen adta át a bérletet, emlékeztetett arra, hogy tavaly 354 gyesen és gyeden lévő kismama bérletének megvásárlására több mint 17 millió forintot fordított az önkormányzat, ami éves szinten több mint 70 ezer forint megtakarítást jelentett a családoknak.

A juttatás feltétele az, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem ne haladja meg a nyugdíjminimum 150 százalékát, ami jelenleg 42.750 forint. Az ennél nagyobb jövedelemmel rendelkezők méltányossági kérelmet nyújthatnak be, és akinek valóban szüksége van rá, az megkapja a támogatást - hangsúlyozta Szita Károly.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter