Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Két év alatt ötezer új munkahely az alföldi pusztában

Két év alatt ötezer új munkahely jött létre Kecskeméten, emellett jelentősen emelkedtek a város adóbevételei is - mondta Zombor Gábor, Kecskemét Fidesz-KDNP-s polgármestere csütörtökön az MTI-nek.

2012 végére a Mercedes-gyár dolgozóinak a létszáma elérte a 3 ezer főt, ezen kívül jelentősek a német cég beszállítóinak a beruházásai is - hangsúlyozta a várost a második ciklusban irányító politikus, aki egyben Bács-Kiskun megye 1-es választókerületének országgyűlési képviselője is -írja az MTI.

A város adóbevételei 2011-ben 5 milliárd 8 millió forintot tettek ki, amely 2012-ben 5 milliárd 870 millió forintra emelkedett.

Zombor Gábor szerint Kecskeméten 2012-ben a legnagyobb gazdasági eseményt a Mercedes-üzem beindulása jelentette, miközben több kiemelt jelentőségű beruházást adtak át, illetve több még folyamatban van.

A polgármester hangsúlyozta: a munkahelyteremtő beruházások közül kiemelkednek a Mercedes-beszállítók beruházásai, a svájci tulajdonú Phoenix Mecano csoport 2,1 milliárd forintos beruházással elkészült új logisztikai központja, valamint a müncheni központú Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. közel 5 milliárd forint összegű beruházással épülő új gyárának és tesztlaborjának az építése, melyet 2012 decemberében kezdtek meg.

Kecskemét polgármestere emlékeztetett arra: a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a gazdasági válság idején, 2009 óta több mint 500 új munkahelyet teremtett a városban.

Zombor Gábor fontosnak nevezte, hogy a tervek szerint 2013-ban átadják a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontját, amelyet a KÉSZ csoport épít 2,5 milliárd forintból, 723 millió forint uniós támogatással.

A polgármester utalt arra, hogy a város 2007-ben indította el gazdasági ösztönző adópolitikáját, amelynek révén 1,6 százalékra csökkent a helyi vállalkozási adó mértéke, ez az országban a nagyvárosok közül a legalacsonyabb. A növekedés nem lassul, mert több nagyberuházás is előkészületben van, amelyek bejelentése 2013-ban történik majd meg - tette hozzá a polgármester.

A város közlekedési infrastruktúráját is fejlesztik: az északi elkerülő út építése 2013 elején kezdődik, illetve az intermodális (több közlekedési módot összekapcsoló) pályaudvar kialakítására vonatkozó projekt a második fordulóban is nyert, a következő lépés közbeszerzést kiírni a tervek elkészítésére - tette hozzá. Zombor Gábor kiemelte: az intermodális pályaudvar, valamint a város belső körútjainak és a városba bevezető utaknak a négysávúsítása 2015-ben készülhet el.

Fontos esemény, hogy 25 új, előreláthatlag hibrid hajtású autóbusz beszerzési eljárása is megkezdődött, amelyek már 2013 végére forgalomba állhatnak - fogalmazott a polgármester. Természetesen nincs eldöntve, hogy melyik cég szállítja be a buszokat, a kiválasztásuk közbeszerzési eljárás keretében történik, az eljárás már elkezdődött - fűzte hozzá.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk