Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Két-két milliárdos támogatás az NI Hungary Kft.-nek és a Synergonnak

Csaknem 2-2 milliárd forint támogatást kap a Gazdaságfejlesztési Operatív Programok (GOP) keretében megvalósuló projektjeinek megvalósítására az NI Hungary Kft. és a Synergon Integrator Rendszerszolgáltató Kft. - az erről szóló kormányhatározatot a Magyar Közlöny legfrissebb számában tették közzé.

Az NI Hungary Kft. Science Parkja elnevezésű projekt egy tudományos park létrehozását célozza, amely a vállalkozói és az egyetemi kutatás-fejlesztési, azaz K+F együttműködés eddiginél szorosabbá tételére irányul.

A Technológiai park kialakítása a Synergon Integrator Rendszerszolgáltató Kft.-nél elnevezésű projekt célkitűzése egy adatpark kialakítása.

Az NI Hungary Kft. elképzelései megvalósításának segítésére 1,914 milliárd forint, míg a Synergon Integrator Rendszerszolgáltató Kft. 1,998 milliárd forint támogatást kap. A támogatásintenzitás mértéke 50, illetve 40 százalék.

A kormány mostani határozatával hozzájárul, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága kösse meg a projektek támogatási szerződéseit.

A Synergon Informatika Nyrt. leányvállalata, a Synergon Integrator Kft. több uniós forrásra is pályázott, ennek keretében nyerte el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program csaknem 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatását - közölte a társaság az MTI-vel.

A Synergon áttekintette a jelenlegi adatközponti piaci lehetőségeket és arra a következtetésre jutott, hogy a jövőben az adatközponti szolgáltatás az infokommunikációs piac egyik meghatározó színtere lesz. A jelenlegi piaci problémák megoldása érdekében a Synergon így egy 2000 négyzetméteres - a későbbiek során akár 5000 négyzetméterig bővíthető moduláris - telekommunikációs szolgáltató-semleges adatközponti létesítmény létrehozásának előkészítését kezdte meg - közölte Rácz Imre, a Synergon Integrator Kft. ügyvezetője.

A Synergon közleménye kitér arra is: a pályázat során elnyert 1 998 941 448 forint, a Synergon tőzsdén forgó részvényeire vetítve 266 forint/részvényt jelentenek. (A jegyzett tőke 9304 ezer részvény, ebből 1812 ezer a saját részvény, így a figyelembe veendő részvények száma 7492 ezer.)
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csak kiegészítő juttatásokra 4 milliárdot költ a Tesco Magyarországon

Bár a dolgozók létszáma folyamatosan csökken, a fizetések emelkednek a Tesco magyarországi egységeiben. Az áruházlánc nemzetközi mintára 10... Teljes cikk

Csaknem kétezer munkahelyet szüntet meg a Danone

Jelentősen csökkent a forgalmuk a koronavírus-járvány miatt. Teljes cikk

68 ezer liter szappan és közel 700 ezer maszk fogyott eddig a Volánbusznál

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és az autóbuszvezetők védelmében a Volánbusz március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az... Teljes cikk