Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kétezer közmunkás a szabolcsi vízügyi igazgatóságnál

Kétezren kapnak munkát az idei közfoglalkoztatási program keretében a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnál - közölte Pesel Antal gazdasági igazgatóhelyettes csütörtökön.

A program február elsején indul, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkanélküli emberek időszakos alkalmazására 2,4 milliárd forint központi támogatást használhat fel az igazgatóság - mondta a hatósági szervezet vezető tisztségviselője.

Pesel Antal tájékoztatása szerint a szabolcsi vízügyi igazgatóságnál tavaly 11,5 hónap átlagában 1270 közmunkást foglalkoztattak, a térség mintegy 150 településéről. A közfoglalkoztatásra összesen 1,7 milliárd forintot meghaladó összeget fordítottak, amelyből több, mint 1,5 milliárd közmunka-támogatás volt. Az igazgatóság a forrást 171,5 millió forint önerővel egészítette ki.

A gazdasági igazgatóhelyettes elmondta: a közmunkások a töltés rézsűk kaszálásában, az árvízvédelmi műtárgyak karbantartásában, építésében, a folyók, csatornák iszapolási munkájában, az ártéri erdők ápolásában, valamint cserjeirtásban vettek részt. Különböző betonelemeket is gyártottak, így szelvényköveket, kerékvetőket és határjelzőket a partok mentére.

A vízügyi igazgatóság egy mintaprojektet is megvalósíthatott a múlt évi közfoglalkoztatás keretében. Dombrád térségében a Tisza töltéskoronáján 120 közmunkás készített három hónapon át mintegy 2,2 kilométer hosszú útburkolatot, amely az árvízvédelmi egységek közlekedési feltételeit biztosítja az árhullámok idején, míg "békeidőben" kerékpárútként használható.

Az idén munkát kapó kétezer közmunkás hasonló feladatokat végez majd a szabolcsi folyók, a Tisza, a Szamos, a Kraszna és a Túr, illetve a csatornák mentén.

A közfoglalkoztatási programot még ebben a hónapban véglegesítik, és februárban meg is kezdik munkájukat az alkalmazásba kerülők.

Szabolcsban az utóbbi két évben havonta mintegy 50 ezer álláskeresőt tartanak nyilván, s csak a tavaszi, nyári és őszi idénymunkák idején csökken néhány ezerrel a folyamatosan újratermelődő munkanélküliek száma.


  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kiakadt a szakszervezet: feljelentésre biztat a BKK

A BKK hivatalos közleményén keresztül hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy ha nem illedelmesen viselkedő sofőrrel találkoznak, akkor nyugodtan... Teljes cikk

DK: emelni kell az öregségi nyugdíjminimumon

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményében az öregségi nyugdíjminimum emelésére, valamint a nyugdíjszámítás svájci indexálásának... Teljes cikk

730 ezer magyar munkáját vehetnék el a robotok

A 2018-as adatok alapján 164 496 fő dolgozik az automatizálható szakmákban - áll a GVI elemzésében. Teljes cikk