Megjelent: 16 éve

K&H: fókuszban a környezetvédelem, az egészségügy, a sport és a vonzó munkahely

A K&H 2007-ben számos új programot indított a társadalmi felelősségvállalás területén. A cég CSR politikájában kiemelt szerepet kap a környezetvédelem, az egészségügy, sport, valamint a vonzó munkahely kialakítása, utóbbit a dolgozók továbbképzésével, és "welcome back" elnevezésű, gyermeküket nevelő, tartós távolléten lévő kollégák számára elindított programmal kíván elérni.

Marko Voljč, a K&H Csoport vezérigazgatója hétfőn az alábbiak szerint foglalta össze a K&H társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos elveit: "Szeretnénk üzleti eredményeinket úgy elérni és növelni, hogy közben elősegítsük a társadalom tagjai számára a teljes élet megvalósítását. Amikor úgy hozhatunk döntéseket és élhetjük az életünket, hogy ne kelljen folyton kompromisszumokat kötnünk, ne kelljen gyermekeink, unokáink jövőjéért aggódnunk. Minél nagyobb egy vállalat, annál többet tehet ezért, és elmondhatom, a K&H egészen pontosan érzi ennek a súlyát."

A K&H tavaly megfogalmazta fenntarthatósági irányelveit, és ezeket idén önálló kötetben tette közzé. A fenntarthatósági irányelvek kiadvány területenként nyújt betekintést abba, hogy milyen intézkedésekkel igyekszik a K&H hozzájárulni, hogy a környezetében élők számára elősegítse a teljes élet lehetőségét.

A K&H CSR politikája magában foglalja a környezet védelmét, az egészségügy támogatását, a sportolók és sportesemények felkarolását, valamint nagy hangsúlyt fektet a vonzó munkahely kialakítására is. Ennek érdekében a korábban már megkezdett, egyes esetekben évek óta futó programok mellett új kezdeményezések is születtek 2007-ben.

A K&H környezettudatos magatartásával igyekszik példát mutatni. Az elhatározás komoly, hiszen házon belül folytatódott a két éve elindult energia-megtakarítási program. A villanykörtéket energia-takarékosra cserélték, a dolgozókat arra biztatják, hogy minél kevesebb papírt használjanak, és hogy takarékoskodjanak az energiával, ahol csak lehet. Mindezt "versenyszerűen" is űzik, hiszen tavaly indultak az Európai Energiabajnokságon, mely során nagy cégek irodaházai mérik össze, mekkora mértékben tudják csökkenteni energia-felhasználásukat egy év alatt.

A környezetvédelem területén kiemelhető a környezetbarát projektek finanszírozása, a K&H hosszú lejáratú projektfinanszírozási hitel nyújtásával segítette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderes-Bánhalmán egy biogáz-kiserőmű megépítését. A szerves hulladékból tiszta energiát előállító kiserőműnek köszönhetően évente 6000 tonnával kevesebb üvegházhatást kiváltó gáz kerül majd a légkörbe.

2007-ben folytatódott a K&H gyógyvarázs elnevezésű programja, mely révén gyermek-egészségügyi intézményeknek juttatnak támogatást. Tavaly 47 millió forint támogatást nyújtottak intézményeknek gyógyászati berendezések beszerzésére. Ebből 25 millió forintot pályázat útján osztottak el, a 22 millió forint pedig munkavállalói felajánlások, illetve a közel 50 000 ügyfél hazai és külföldi vásárlásai révén jött össze.

A K&H a Magyar Olimpiai Csapat és a Magyar Paralimpiai Csapat bankjaként támogatta a Magyar Olimpiai Bizottságot és a Magyar Paralimpiai Bizottságot.

A K&H folyamatosan törekszik arra, hogy odafigyelve ügyfelei igényeire és visszajelzéseire technikailag és minőségileg is fejlessze termékeit, szolgáltatásait. Ezen a téren is több fontos mérföldkő adódott 2007-ben a K&H életében. 2007-ben immár 312 beszélő K&H pénzkiadó automata állt a vak vagy gyengén látó ügyfelek rendelkezésére. Az e-bank szolgáltatás ügyfélköre túllépte a 100.000 főt, emellett féléves kísérleti jellegű program zajlott a TeleCenter révén elérhető új szolgáltatások körének bővítésére. Folytatódott a bankfiókok akadálymentesítése is, 2007-re az ügyfélfogadási terek több mint 70 százaléka akadálymentessé vált.

Rendkívül fontos a K&H számára a vonzó munkahely kialakítása. Nagy hangsúlyt fektet a cég a dolgozók oktatására, továbbképzésére, a dolgozói tréningek összértéke 2007-ben meghaladta a 607 millió forintot. Tavaly a K&H által munkatársainak biztosított képzésekből egy munkavállalóra átlagosan 8,2 órányi képzés jutott.

2007-ben "welcome back" néven új programot indított a HR igazgatóság a gyermeküket nevelő, tartós távolléten lévő kollégák számára. A program célja, hogy a kismamák legalább 50 százaléka újra munkába állhasson. Ezt tavaly sikerült elérni, hiszen 60 százalékba tértek vissza a K&H kötelékébe a kismamák. A munkatársak egészségének megőrzése érdekében az asztali számítógépek valamennyi hagyományos CRT monitorát LCD monitorra cserélték, ami kevésbé erőlteti meg a szemet.

"A siker alapja az, hogy a munkavállalók érezzék a megbecsülést a cég részéről. Amellett, hogy 2,710 milliárd forintnyi jutalmat osztottunk ki 2007-ben a munkavállalók között, nagy figyelmet fordítunk a jó belső légkörre is. Ehhez nagyban hozzájárult a nagysikerű K&H családi nap, melyen tavaly közel kétezren vettek részt" - fűzte hozzá Marko Voljč, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A Fenntarthatósági jelentés és a Fenntarthatósági alapelvek dokumentumok elérhetők a www.kh.hu oldalon.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Dunaferr Liberty: nem lesz sztrájk, sikerült megállapodni

Megállapodtak a munkáltató, a Liberty Dunaújváros és a két reprezentatív szakszervezet, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr... Teljes cikk

250 munkahelyet hozhat létre Szombathelyen egy új beruházás

A japán TDK 26 milliárd forintos beruházása 250 új munkahelyet hozhat létre Szombathelyen, ráadásul a fejlesztésnek nem csak helyi, és nem is csak... Teljes cikk

Új autóipari óriásberuházást jelentettek be - 210 munkahely jön létre

Mintegy 36 milliárd forintból épít új gyárat a Flex Zalaegerszegen. "Magyarország a jelenlegi termelés megduplázásával néhány éven belül azon... Teljes cikk