Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Kik a legelégedettebbek lakóhelyükkel?

Az észak-yorkshire-i Harrogate lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában, a kelet-londoni Barking és Dagenham kerületben a legrosszabb élni, a legudvariasabb település pedig egy walesi kisváros, Llandrindod Wells egy csütörtökön ismertetett felmérés eredményei szerint.

images

A György-kori épületeiről, nagy parkjairól, szállodáiról és teaházairól ismert Harrogate sorozatban harmadszor lett a legelégedettebb település. Az első ötben Shrewsbury, Ipswich, York és Chester szerepel még.

A harrogate-i polgármester, Richard Cooper szerint városuk Nagy-Britannia egyik legszebb vidékén van, sok a vásárlási és a kikapcsolódási lehetőség, az étterem és a kávézó. Az pedig, hogy harmadszor is az ő városuk végzett az élen, lenyűgöző - mondta a település turisztikai központjának igazgatója.

Skóciában Invernessben a legjobb élni, Walesben pedig a már említett Llandrindod Wellsben.

Bár a felmérés szerint Nagy-Britanniában London Barking és Dagenham nevű kerületében a legrosszabb élni, a legelégedetlenebbek a Heathrow repülőtér közelében fekvő Hounslow lakói.

Barking és Dagenham polgármestere nem ért egyet az eredménnyel, szerinte a környék virágzik. "Nemrég több tízezren vettek részt a kerület ötvenéves fennállását ünneplő eseménysorozaton. Persze, hogy vannak gondjaink, de jók a lehetőségeink, otthonok és munkahelyek tízezrei jönnek létre 15 éven belül" - fogalmazott Darren Rodwell.

A Rightmove ingatlanportál több mint 24 424 ember megkérdezésével végzett felmérésében arra voltak kíváncsiak, hogy az emberek mennyire büszkék lakóhelyükre, elég tetszetősnek és biztonságosnak találják-e, kedvesek-e a szomszédok és kell-e aggódniuk ingatlanuk értéke miatt.

Ingatlanuk berendezésével Dundee lakosai a legelégedettebbek, és a Hemel Hempsteadben élők érzik leginkább otthonhonosan magukat lakásukban - derült ki a felmérésből.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter