Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Kinevezték a Budapest Bank új vezérigazgatóját

Április 1-től Tóth Viktort, a Budapest Bank eddigi vállalati üzletágvezetőjét bízták meg a vezérigazgatói feladatokkal. A korábbi vezérigazgató, Zolnai György március 31-én távozott a pénzintézet éléről - írta a Világgazdaság.

Tóth Viktor több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a bankszektorban. 1998 óta dolgozik a Budapest Bankban, karrierje során mind a vállalati, mind a lakossági üzletágban számos vezetői pozícióban tevékenykedett. 2008-tól 2010-ig a bank vállalati üzletágának értékesítési vezetőjeként tevékenykedett, 2010. májusától a bank vállalati üzletága, a Budapest Bank Business vezetője volt - jelent meg a Világgazdaságban.

A Budapest Bankot 2017. március 31-ig Zolnai György vezérigazgató irányította, aki saját döntése nyomán távozik a pénzintézettől.

A korábbi vezérigazgatói és elnöki hatáskörök és jogkörök megtartása mellett a tulajdonos április 1-től dr. Lélfai Koppányt, az MFB vezérigazgató-helyettesét kinevezte a Budapest Bank igazgatótanácsának elnökévé, aki jelenlegi pozíciója megtartása mellett látja majd el az elnöki feladatokat. A Budapest Bank felügyelőbizottságának elnöke Bernáth Tamást, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója lett.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter