Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Kísérlet hátrányos helyzetű emberek munkába állítására

Negyven hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli ember képzését és foglalkoztatását segíti az az uniós program, amely júliusban indul Nyíregyházán - közölte Váradi Zsuzsanna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság operatív igazgatója.

images

images

A "Szektorok összefogása a hátrányos helyzetű emberekért - atipikus modellkísérlet Nyíregyházán" című program egy kilenc hónapos felzárkóztató, kommunikációs és személyiségfejlesztő képzést, munkaerő-piaci és motivációs tréninget foglal magába, amelybe negyven, alacsony iskolai végzettségű, tartósan munkanélküli embert vontak be - mondta el szervezet igazgatója.

A projektben résztvevő - hetven százalékban roma származású - munkavállaló számára könnyűgépkezelői takarító és közterület-fenntartói akkreditált képzés is indul, a sikeresen levizsgázottak közül húsz embernek 12 hónapos foglalkoztatási lehetőséget teremt a helyi városüzemeltetési és vagyonkezelő társaság. Váradi Zsuzsanna hozzátette: a program lezárulta után a cég a dolgozók három hónapos továbbfoglalkoztatását is vállalta.

A tréning ideje alatt 55 ezer forintos támogatási képzésben, majd a munkába állást követően - napi hat órás munkavégzéssel - bruttó 80 ezer forint havi fizetésre jogosultak. Az elsősorban Nyíregyházáról és a közeli bokortanyákról érkezett munkavállalók számára támogatói-gondozói szolgáltatást is nyújt a társaság - tette hozzá.

Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, több mint 86 millió forint értékben megvalósuló projektre összesen százhatvanan jelentkeztek. Váradi Zsuzsanna ennek kapcsán elmondta, hogy az esetleges lemorzsolódásra tekintettel tartaléklistát is készítettek, hogy szükség esetén más munkavállalókkal pótolják a távolmaradókat.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter