Megjelent: 13 éve

Konferencia a távmunkáról, vállalkozóknak és intézményeknek

A Magyar Távmunka Szövetség november 15-én tartja első országos konferenciáját "Okos gazdálkodás humán erőforrásokkal - távmunkáról vállalkozói szemmel" címmel.

Magyarországon eddig példa nélküli közös munka, és összefogás eredményeként kerül megrendezésre a Magyar Távmunka Szövetség Országos Konferenciája. Az Avaya Magyarország Kft.; a Hewlett-Packard Magyarország Kft; a HIS Software Kft.; az Örkényi Önkormányzat; a NationGate Online Tolmács Szolgáltatás; a PricewaterhouseCoopers Kft.; a Telindus Kft.; a T-Mobile; az UPC Magyarország Kft.; valamint az AVE Ásványvíz Kft. támogatásával létrejövő konferencia célja, hogy bemutatásra kerüljenek azok az információtechnológiai megoldások és szervezési módszereket, amelyek elősegítik a nem tipikus foglalkoztatási formák alkalmazását, a távmunka bevezetését, és hozzájárulnak a munkaadók költségtakarékos működéséhez. A konferencia elsősorban az intézményeket, valamint a kis-, és középvállalatokat, mint munkaadókat célozza meg.

A távmunka a munka elvégzésének korszerű módszere. A módszertan független attól, hogy munkaviszony keretei között, vállalkozási formában, önfoglalkoztatóként, vagy független munkavállalóként alkalmazzák. Magyarországon jelenleg csak a munkaviszony keretei között végzett távmunkával kapcsolatban állított fel jogi normákat a törvény.

A távoli helyről történő foglalkoztatás során kulcskérdés, hogy ki biztosítja a munkavégzéshez szükséges eszközöket, ki gondoskodik a munkahely fenntartásáról, üzemeltetéséről, hogy ki finanszírozza a munkavégzés költségeit?

Mind a munkaszerződés, mind vállalkozói, vagy megbízási szerződés kötelmei között pontosan meg kell határozni az elvégzendő feladatokat, az elvárt teljesítményt, és az elszámolás módját. Célszerű azt is tisztázni, hogy a munkavégzéshez használt szoftverek jogtisztasága kinek a felelőssége, és azt is érdemes tisztázni, hogy a munkaadó, vagy megbízó milyen módon gyakorolhatja a munkavégzés, a teljesítés ellenőrzésére irányuló jogosultságait.

A távmunka-végzés történhet otthoni (fix) munkahelyről, mobil munkahelyről, távoli bérelt (szatellit) irodából, vagy közösségi munkahelyről. Az információtechnológiai eszközök folyamatos fejlődésének következtében már nincsenek éles különbségek a fix munkahelyen, és a mobil munkahelyen alkalmazható eszközök között. A távoli helyről történő munkavégzés napjainkban már gyakran túlmutat a klasszikus távmunkán, az elvégzendő feladat jellegéből adódóan sokszor telekooperációról is beszélhetünk.

Magyarországon minden 9-10. vállalkozásban, intézményben alkalmazzák a távmunkát. Ez a munkavállalók 4,5-5,5%-át érinti. A fejlett gazdasággal rendelkező nyugati országokban általában meghaladja a 10%-ot a távmunkások aránya. A távmunka elterjedtsége azonban nem kizárólag a gazdasági fejlettség függvénye. Kulturális, és éghajlati tényezők is befolyásolhatják a távoli helyről történő munkavégzés igényét.

Magyarországon magas azoknak a száma, akik kiegészítő tevékenységként, vagy részmunkaidőben végeznek távmunkát.
A távmunkában történő munkaszervezés egyértelműen pozitív hatással lehet a vállalkozások/intézmények gazdálkodásának eredményességére, a gazdálkodó szervezet fejlődésére. A módszertan megfelelő alkalmazása mellett akár a harmadával is csökkenhetnek a munkavégzés, és a foglalkoztatás költségei. Az atipikus munkavállalás lehetősége esélyt teremthet a kisgyermekes anyukák, beteget, idős személyt ellátók, és a fogyatékkal élők munkavállalására is.

A távmunka sikeres alkalmazásához nélkülözhetetlen olyan kommunikációra, probléma megoldásra, folyamat szervezésre történő ismeretek oktatása és alkalmazása, amely lehetővé teszi a nem tipikus munkamódszerrel való munkavégzést. Mind a vezetőknek, mind a beosztott munkatársaknak, mind a telekooperáció során együttműködő partnereknek tudniuk kell alkalmazkodni a hagyományostól eltérő munkakörnyezethez.

A Magyar Távmunka Szövetség célja a nem tipikus foglalkoztatási formák alkalmazásának ösztönzésén túl, a töredék munkaidős foglalkoztatás, és az önfoglalkoztatás jogi kereteinek kodifikálása, valamint egy START rendszerhez hasonló kedvezmény rendszer kidolgozása a távmunkát alkalmazó közösségek számára.

A Magyar Távmunka Szövetség maga is alkalmazza az atipikus munkaszervezés távmunka formáját, ennek eredményeképp az Országos Konferencia szervezése is távmunkában, telekoordináció útján történik.

A Magyar Távmunka Szövetség az Országos Konferencia napján, november 15-én, 11 órakor sajtótájékoztatót tart.

A konferencia ideje alatt 0630/641.0315 telefonszámon SMS fal fog működik. A beérkező kérdésekre szakértők válaszolnak. A rendezvény egyes mozzanatai a www.tavmunka.org honlapon lesznek követhetőek internetes közvetítés formájában.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
NAV: kalkulátor segít az evásoknak új adónemet választani

Január 1-jén megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó - közismertebb nevén eva -, a vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról,... Teljes cikk

A Színház- és Filmművészeti Egyetem elbocsátotta Gothár Pétert

Felmondott Gothár Péternek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), miután az intézmény etikai bizottsága a Kossuth-díjas rendező oktatói... Teljes cikk

Növekszik a közmunkások átlagéletkora, egyre több a női munkavállaló

A belügyi tárca közfoglalkoztatási portáljának december 4-én megjelent, augusztusról szóló jelentéséből kiderül, hogy a közmunkások 59... Teljes cikk