Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kora reggel végezheti közmunkabüntetését egy örömlány

A bíróság külön engedélyével kora reggel végezheti közmunkabüntetését parkkertészként egy örömlány Romániában, hogy napközben folytathassa szakmáját.

A 38 éves Mariana Vasilescunak naponta négy órán át kell Brassó parkjaiban virágokat ültetnie, dugványoznia, padokat újrafestenie. Ügyvédje a büntetés kihirdetésekor megkérte a bíróságot, hogy védence kora reggel végezhesse a parkmunkát, mert attól tart, hogy ha napközben nem áll törzskliensei rendelkezésére, azok elpártolhatnak tőle fiatalabb nőkhöz és végleg elveszíti őket. A bíróság hozzájárult a kéréshez.

Romániában törvénytelen a prostitúció, a hatóságok azonban szemet hunynak felette, legfeljebb néha bírsággal sújtják űzőit. Hogy a kertészkedő nőt pontosan miért ítélték közmunkára - netán prostitúcióért? -, arra nem tért ki az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Arra viszont igen, hogy a brassói önkormányzat nagyon elégedett munkájával. "Ő az eddigi leglelkiismeretesebb kertészünk" - idézte a hírhonlap Sorin Toarcea szóvivőt.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter