Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Közel nyolcezer új munkahely járulékkedvezményekkel

Az első félévben 7723 három hónapnál régebben állást kereső jutott munkához a minisztérium járulékkedvezményre jogosító programja nyomán. A programban a 250 főnél alacsonyabb létszámmal működő kis- és mikrovállalkozások egy évig járulékmentesen foglalkoztathatják a három hónapnál régebben állást keresőket. A Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint 4439 vállalkozás élt a lehetőséggel.

A kedvezményben részesülő vállalkozásoknak azt is vállalniuk kell: legalább egy évig munkalehetőséget biztosítanak a kedvezményezetteknek.

Több mint négyezer cég élt a lehetőséggel

A Foglalkoztatási Hivatal adatai alapján főleg a mikrovállalkozások éltek a lehetőséggel: 4439 használta ki a kedvezményt, további 1420 kis- és középvállalkozás, 83 civil szervezet bővítette a munkahelyek számát. A programban résztvevő 6000 vállalkozás a kereskedelemben (33,6 százalék) és az építőiparban ( 20 százalék) tevékenykedik.

Főként a szakképzettek jutottak álláshoz

A Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén működő vállalkozások éltek elsősorban a kedvezménnyel. Az adatok szerint az így álláshoz jutottak 80 százaléka szakképzettséget igénylő fizikai munkát végez. A 7723 újonnan felvett dolgozó 56 százaléka férfi, 44 százaléka nő. 40 százalékuk 25 és 34 év közötti - áll a Tőzsdefórum írásában.

Follow hrportal_hu on Twitter