Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Közeledtek az álláspontok a BKV-nál

Tovább közeledtek az álláspontok a 2009-es bérfejlesztés ügyében a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a múlt pénteki bértárgyaláson - tájékoztatták az érdekképviseleti vezetők az MTI-t. A BKV szeretné felgyorsítani a tárgyalási folyamatot.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a tárgyalások után az MTI-nek azt mondta, a BKV vezetősége egy százalékkal, 5 százalékra emelte bérfejlesztési ajánlatát, ezért a szakszervezetek is csökkentették követelésüket egy százalékkal, 6 százalékra. Hozzátette, a munkáltató azt kérte a szakszervezetektől, hogy a kollektív szerződést egy másik tárgyaláson tekintsék át. A menedzsment kezdeményezte 350 dolgozó korengedményes nyugdíjba küldését is, ezt azonban a független szakszervezet nem tudja elfogadni, ezért a sztrájkfenyegetést továbbra is fenntartják - közölte.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta, hogy reményeik szerint a következő bértárgyaláson már megegyezhetnek a BKV-val a 2009-es bérekről, ugyanakkor azt kérték, hogy a cég menedzsmentje mondja meg, mit ért a kollektív szerződés "áttekintésén". A kötöttpályás szakszervezetek (metró, troli, HÉV, villamos) szintén nem támogatják a 350 fős létszám-leépítési javaslatot - tette hozzá. Hangsúlyozta azonban, hogy részükről továbbra sem aktuális a sztrájk bejelentése, mivel - mint Gulyás Attila elmondta - ennek a mostani gazdasági helyzetben nagyon kedvezőtlen hatásai lennének.

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője úgy reagált: eredményesnek tartják a múlt pénteki tárgyalásokat, szeretnénk felgyorsítani a folyamatot és elhárítani a sztrájkveszélyt. Hozzátette ugyanakkor, hogy az egyeztetésen felajánlott megállapodáscsomag nem bért érintő részéről a szakszervezetek további egyeztetést szeretnének. A bértárgyalások hétfőn folytatódnak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter