Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Közhasznú munkával a parlagfű ellen

Parlagfűirtást végeztet közhasznú munkával és több mint 265 millió forintos támogatással a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ; 258 önkormányzat élt a lehetőséggel - mondta el a szervezet szakmai főigazgató-helyettese kedden az MTI-nek.

A program keretében a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyét magába foglaló régióban több mint ezeregyszáz közmunkás összesen 4.342 hektáron végzi el a parlagfűmentesítést. A munkához 265,3 millió forint támogatást nyújt a munkaügyi központ - tette hozzá Soós Ferenc.
Tájékoztatása szerint a három hónapos foglalkoztatás kiemelt, 90 százalékos közhasznú támogatással valósul meg.

Az egy közhasznú munkásra jutó maximális támogatás 90.915 forint, amely magában foglalja a dolgozónkénti havi 70 ezer forint bruttó bért, valamint az azt terhelő járulékok 90 százalékát.
A bérre és járulékaira nyújtott támogatáson felül - igény szerint - fejenként maximum háromezer forint támogatást ad munka- és védőruha, illetve a nélkülözhetetlen munkaeszközök beszerzésére is a munkaügyi központ.

Több helységben már munkához is láttak a programban részt vevők.
A régióhoz tartozó megyék közül Veszprémben kapcsolódott be a programba a legtöbb - 122 - önkormányzat.

Azokban a helységekben, ahol már tavaly közmunkások irtották a parlagfüvet, csökkent a szennyezett terület nagysága, s rendezettebbé vált a település.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter