Megjelent: 13 éve

Közös mesterszakot indít a Műegyetem és a Corvinus egyetem

Szakterületének két vezető egyeteme, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, hosszú távú együttműködési megállapodást kötött, azt vállalva, hogy közösen indítják az összehasonlító helyi fejlesztés (Comparative Local Development) mesterszakot.

Küldetésének megfelelően szakterületein mindkét egyetem a tudomány nemzetközi mércéinek és a felhasználói, partneri elégedettség kívánalmainak egyaránt eleget kíván tenni. Ennek érdekében működnek együtt az összehasonlító helyi fejlesztés (Comparative Local Development) multidiszciplináris társadalomtudományi mesterszak alapításában és elindításában.
A megállapodásban vállaltak szerint a két egyetem konzorciumot alkot és munkacsoportot hoz létre a mesterszak szakindítási kérelmének kidolgozására és benyújtására, valamint az oktatási feladatokat is közösen látják el.

A megállapodásban rögzítették azt is, hogy a szóban forgó szakterületen közös tudományos és oktatási tevékenységet folytatnak, illetve a hazai és nemzetközi pályázatokon közösen vesznek részt.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem számára a szellemi és tárgyi erőforrások egyesítésével új lehetőségek kihasználására nyílik mód, elsõsorban a településfejlesztés, helyi fejlesztés, városfejlesztés, városszociológia területén.

A két egyetem a társadalomtudományok - többek között a szociológia, a gazdaságföldrajz - területén hosszabb ideje működik együtt, megtapasztalták milyen elõnyökkel jár, ha az egyes szakterületek oktatói, kutatói európai szintű tudást képviselnek.

A mesterszak közös indításáról szóló megállapodást Dr. Molnár Károly, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és Dr. Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora június 5-én írta alá.

edupress.hu
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter