Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Közszféra: kikre nem vonatkozik a létszámstop?

Az államigazgatási létszámstop valóban nem vonatkozik az állami vezetőkre, de a főosztályvezetőkre még igen; Budai Bernadett kormányszóvivő a pénteki tájékoztatón ezzel pontosította a Népszava értesülését.

A napilap pénteki száma arról írt: mentesülnek a létszámstop alól a megüresedő "magasabb vezetői állások" is. Így például a szakállamtitkárok, minisztériumi főosztályvezetők, illetve bizonyos körben a helyetteseik pozíciói is. A lap szerint hagyott a kormány egy további kiskaput is: a tárcák vezetői, ha egy megüresedett állást mindenáron be akarnak tölteni, és ennek szükségességét kellően meg tudják indokolni, a kancelláriaminiszter engedélyével és a pénzügyminiszter egyidejű tájékoztatásával megtehetik.

Szollár Domokos kormányszóvivő a hét elején jelentette be, hogy a kormány létszámstopot rendelt el az államigazgatásban, amely azonban nem vonatkozik a rendőrség utcai járőreire, nyomozóira, valamint a Magyarország 2011-es soros EU-elnökségéhez kapcsolódó feladatokat végző szakemberekre és az uniós foglalkoztatási projektekben dolgozókra nem vonatkozik.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter