Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Krakkóban segítséget kaphatnak a magyar vállalkozások

A lengyelországi gazdasági-üzleti kapcsolatok élénkítése érdekében külgazdasági szakdiplomata poszt létesült Magyarország március 14-én megnyitott krakkói főkonzulátusán, így már Krakkóban is segítséget kaphatnak a magyar vállalkozások - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

A külgazdasági szakdiplomata célzott piaci információkkal, bemutatkozó rendezvényekkel, a magyar cégek külpiaci megjelenésének támogatásával segíti elő a magyarországi vállalkozások regionális jelenlétének erősödését.

A megnyitóval egybekötött Magyar-Lengyel Gazdasági Fórumon a Dél-Lengyelországgal folytatott kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok alakulásáról, fejlesztésének lehetőségeiről tárgyaltak a felek.

A közlemény szerint a gazdasági fórumon Nikoletti Antal, az NGM külgazdaságért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a főkonzulátus megnyitásával létrejövő regionális jelenlét célja a magyar kis- és közepes vállalkozások külpiacra segítése, a kutatás-fejlesztési és innovációs kapcsolatok bővítése, valamint a beszállítói kapcsolatok fejlesztése a tradicionális iparágakban.

A magyar-lengyel kapcsolatok szempontjából az elmúlt évek egyik legfontosabb eseménye a krakkói főkonzulátus újranyitása - és ezzel együtt a külgazdasági szakdiplomata poszt létrehozása -, amelynek köszönhetően a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok további bővülésére lehet számítani - hangsúlyozza az NGM.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter