Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

Lányok napján csábítják műszaki pályákra a nőket

A tíz százalékot sem éri el Magyarországon a nők aránya olyan pályákon, mint az informatika vagy az elektronika mérnöki területei, mert sok lány visszatartó erőkbe ütközik pályaválasztáskor - írja a Jobline Magazin. A Lányok napja ezen szeretne változtatni.

Április 25-én a Nők a Tudományban Egyesület második alkalommal rendezi meg a Lányok napja programsorozatot 9-10-11. évfolyamos fiatalok számára. A kormányzat mindeközben rugalmas munkaidővel és megfelelő gyermekgondozási lehetőséggel igyekszik támogatni a karriert építő nőket - számol be a Lányok napja program nyitórendezvényéről a Jobline Magazin.

Március hetedikétől válogathatnak az országosan megrendezett programok közül a magyar középiskolás lányok, hogy majd április 25-én belekóstoljanak a vállalatoknál és a felsőoktatási intézményeknél zajló mérnöki munkába, valamint betekintést kapjanak a kutatás-fejlesztés mindennapjaiba. A Lányok napja keretében összesen közel 50 hazai felsőoktatási intézmény, kis és nagyvállalkozás fogadja az érdeklődő fiatalokat.

A program célja, hogy azok a lányok, akik indíttatást éreznek a ma még kevéssé nőiesnek tartott műszaki és kutatói pályák iránt, merjenek életpályát, karriert tervezni ezeken a területeken.

Jobline Magazin
Follow hrportal_hu on Twitter