Leáldozott a 13. havi fizetések korának "/>
Megjelent: 13 éve

Leáldozott a 13. havi fizetések korának

A cégek körében a teljesítményorientált javadalmazás hódít, legutóbb például a miniszterelnök is ilyen szempontok alapján osztott ki extra pénzt az államférfiak körében. Miközben egyes cégeknél 6 havi fizetés jár év végén a dolgozóknak, van ahol jó szóval köszönik meg az egész éves gürizést - járt utána az mfor.hu.

Gigantikus méreteket ölt egyes szektorokban a karácsonyi juttatások mértéke. Egy brókercég vagy bank ügyfélkapcsolati munkatársa az ünnepek alkalmából 3-6 havi fizetését zsebelheti be. A kiemelt partnerekkel foglalkozó úgynevezett private bankingos akár 6-12 havi fizetésével is gazdagodhat.

Igen gálánsak dolgozóikkal a nagy szolgáltató cégek magyarországi leányvállalatai is, mint például a Microsoft. Ezeknél a társaságoknál az adómentesen adható juttatásoktól kezdve a több havi fizetés összegét jelentő prémiumig számos kedvezmény illethet meg mindenkit. "Egy átlagos cégnél a decemberi plusz pénz általában az egész éves fizetés mintegy 5-15 százalékát teszi ki" - mondta az mfor.hu kérdésére Balázsy Krisztina, a Grafton Recruitment Kft. HR-es tanácsadója.

Félmilliárdos prémiumok

A pénzügyi szektor legjobban kereső gályázói is elbújhatnak a nagyvállalatok menedzsmentje mellett. Az első számú vezetők akár többszáz milliós nagyságrendű babérokat is learathatnak, ha a társaság jól teljesített adott évben és a kijelölt projektek időben elkészültek.

Bónusz a GE-nél
A Budapest Banknál (GE Money Bank) egyéni, illetve csoportteljesítmény alapján értékelik a teljesítményt. A jó eredményeket éves bonusszal jutalmazzák. Ezen felül minden szervezeti egység kap egy költségkeretet csapatépítés és "ünneplés" céljára. "Ezen túlmenően kis ajándékkal lepjük meg valamennyi dolgozónkat" - nyilatkozta Rolek Ferenc, HR-vezető.
A sajtóban megszellőztetett hír szerint az OTP egyik vezetője idén 40 millió forint értékű jutalmat kapott, amelyet részvényopció formájában hívott le. A pénzintézetnél ez ugyanakkor nem számít kiugróan magas bónusznak, információink szerint egy másik OTP-menedzser prémiuma egy korábbi évben elérte a félmilliárd forintot. A nagyobb tőzsdei társaságoknál, így például a Borsodchemnél, az Egisnél, a Magyar Telekomnál, a Mol-nál vagy a Richternél a bankhoz hasonlóan részvényopciós rendszerrel jutalmazzák a vezetőséget.

A szerencsétlen flótások

Vannak olyan cégek, vagy méginkább ágazatok is azonban, ahol egy "lyukas cipőtalppal" kell beérniük a dolgozóknak. Az egész évi gürizést leggyakrabban a gyártási területeken és a kisebb magyar tulajdonú cégeknél mulasztják el jutalmazni. Ennek oka, hogy ezekben a szektorokban törekednek a legerősebben a költséghatékonyságra, illetve a források is korlátozottak.

A gyártóknál néha a termékekből összeállított kosárral köszönik meg a fáradozást, de egyre gyakoribb a mindenkit egyformán megillető pulykapénz is, amely jelképes összeget jelent. Sok helyen 10 ezer forintos ajándékutalvánnyal szúrják ki a dolgozók szemét. Újszerű javadalmazási eszköz az év dolgozója címek odaítélése, miközben a külföldön elterjedt "jutalmazás szabadnapokkal" itthon még csak csíráiban van jelen.

Ajánlott a teljesítmény jutalmazása

Gyurcsány Ferenc épp a napokban tette közzé, hogy a kormány vezetői közül idei évi teljesítményük alapján kit illet meg extra pénz. Kiderült, hogy miközben Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos egy havi illetményének megfelelő összeget vehet fel, vannak olyan miniszterek, akik csak "barackot kaptak fejükre".

Az mfor.hu által megkérdezett HR-szakértők nyerő ötletnek tartják teljesítmény alapján jutalmazni a munkát. De ez csak akkor működhet, ha jól kidolgozott szempontok alapján döntik el, kit miért illet meg egy adott összeg. "A mindenkinek járó prémium az elvárt kategóriába tartozik, különösképpen nem motivál, inkább ellenérzést vált ki, ha elmarad" - mondta Balázsy Krisztina.

Leáldozott a 13. havi fizetésnek

A szakma a cégeknek a rövid távú ösztönzőként ismert bonusz juttatásokat javasolja. A magánszektorban megfigyelhető, hogy egyre inkább terjed ez a módszer.

A multiknál jól ismert bonusz adását általában három tényező, a vállalat nemzetközi és országos szintű eredménye, illetve az egyéni teljesítmény határozza meg. Ez a javadalmazási rendszer Magyarországon még a dolgozók körében bizonytalanságot kelt, mert visszaélésekre adhat teret, ha a juttatások mértékét szerződésben nem szögezik le.

"A társaságok mindössze 15 százaléka ad 13. havi fizetést a munkatársaknak" - így tapasztalja Szűcs László, a Trenwalder-Multiman Személyzeti Szolgáltató Kft. üzletág-vezetője. Hasonló következtetésre jutott felmérésében a Mercer Human Resource Consulting is, amely megállapítja: a 13. havi fizetés jelenléte a piacon elenyésző. (A kutatás a közszférára nem terjedt ki, ahol köztudottan a régi mechanizmusok szerint működik ez a rendszer.)
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bevetették magukat az önkormányzatok a munkahelyek és a munkavállalók védelméért

Padlóra ragasztható matricákkal segítik Budapesten, hogy az élelmiszerboltokban a vásárlók megfelelő távolságot tartsanak egymástól a... Teljes cikk

Nem csökkenti a produktivitást a home office

Egy norvég kutatás szerint nem csökkenti a csapatmunka produktivitását az otthoni munkavégzés, sőt, egyes esetekben még hatékonyabb is lehet. Teljes cikk

Soha nem látott szintre nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban

Hárommillió fölé emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek