Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Lecsaptak az adóellenőrök a feketén foglalkoztató cégre

Jelentős adótartozásra is fényt derítettek az ellenőrök egy Balaton-parti baromfifeldolgozó vállalkozásnál, amely 10 be nem jelentett dolgozót foglalkoztatott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

Bus Szilvia sajtófelelős tájékoztatása szerint a NAV Somogy megyei pénzügyőrei a foglalkoztatottakat szerették volna ellenőrizni a cégnél, az "egészségügyi kiskönyv" hiányára hivatkozva azonban nem engedték be őket a teljesen zárt, ablaktalan húsfeldolgozó csarnokba.

Az ellenőrök a helyi állatorvos segítségét kérték, aki bemehetett a csarnokba és felmérte az ott dolgozók létszámát. Kiderült, hogy a bemutatott adatokhoz képest, mely szerint nyolc dolgozó volt bejelentve, hetet pedig kölcsönöztek, további tíz, be nem jelentett ember dolgozott a cég telephelyén. A fekete foglalkoztatás miatt egymillió forint mulasztási bírság kiszabására is számíthat a vállalkozás.

A pénzügyőrök megállapították továbbá, hogy a cégnek 17 és fél millió forintos adótartozása is van, ezért a feldolgozó üzemben található 40 millió forint értékű gépsort lefoglalták.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter