kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Legyen az Ön vállalatáé a 2008. évi Üzleti Etikai Díj!

A Piac és Profit Kiadó Kft. meghirdeti az Üzleti Etikai Díjat, amelyre azon vállalatok jelentkezését várják, amelyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és pályázni szeretnének!

A jelölés határideje: 2008. szeptember 15.

A jelölés tartalma: a vállalat, vállalkozás neve, fő tevékenységi köre, éves forgalmának nagyságrendje, a vállalkozás kora, székhelye, vezetőjének, kontaktjának neve, elérhetősége. Valamint egy rövid, hivatalos jelölési nyilatkozat.

Csak azok a cégek jelentkezzenek jelöltként, amelyek az alábbi etikai szempontok szerint működnek:

- A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot.

- Ha felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért.

- Ha tetteit elsősorban nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.

- Ha a környezet (szűkebb tágabb, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, illetve át tudja változtatni cselekedetinek célrendszerét magasabb rendű célok érdekében.

A jelölés és pályázás menete

A díj odaítélésére évente egyszer kerül sor, négy hazai vállalatnak, vállalkozásnak. Fő kategóriák: nagyvállalat, nemzeti vállalat, középvállalat, kisvállalat

A díj odaítélésének első lépése a jelölés, mely vállalkozói szakmai szövetségek, kamarák által, illetve a cégek önjelölésén keresztül történik.

Jelölésre az idén a következő szakmai szervezeteket kértük fel: Amerikai Kereskedelmi Kamara, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungarian Business Leaders Forum, Hungarian European Business Council, Informatikai Vállalkozások Szövetsége, Joint Venture Szövetség, Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A díj odaítélésének második lépése a pályázatra való felkérés. A szakmai szervezetek által jelölt és ajánlott, valamint a pályázatra önállóan jelentkező cégeket első körben a Kontroll Bizottság minősíti, s csak az általa jóváhagyott jelölteket kérjük fel a pályázatuk elkészítésére. (max. 5 oldalas anyag készítése, esetleges vállalati anyagok mellékelésével a részletesen megadott szempontrendszer alapján).

A díj odaítélésének harmadik lépése a pályázatok zsűrizése és a négy díjazott kiválasztása.

A díj átadására Budapesten, 2008. november 26-án este
a Radisson SAS Béke Hotelben, egy gálaest keretében kerül sor.

A jelöléseket e-mail-ben, levélben és faxon is várják a szervezők.

Piac és Profit Kiadó Kft.
Levélcím : 1134. Budapest, Dózsa György u. 144.
Fax : (1) 239-8400
E-mail : [email protected]További információ: Konferenciaközpont
- Dr. Gulyás Andrea konferenciaigazgató
Tel. : (1) 239 - 9597
E-mail: [email protected]

Jelölés

A jelöléshez az alábbi adatok szükségesek:
- Cégnév
- Első számú vezető neve és beosztása
- Cég tevékenységi köre
- Levelezési cím
- Telefon
- Fax
- E-mail


  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek